Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Tüm yurtta Mevlid Kandili coşkusu!

22 Aralık 2015 Salı::

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğduğu gece olan Mevlid Kandili, tüm Türkiye’de dualar ve niyazlarla idrak edildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğduğu gece olan Mevlid Kandili, tüm Türkiye’de dualar ve niyazlarla idrak edildi.

MEVLİD KANDİLİ EMİNÖNÜ YENİ CAMİİ'NDE KUTLANDI

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğduğu gece olan Mevlid Kandili, Eminönü Yeni Camii'nde okunan ilahiler ve dualarla kutlandı.

Son Peygamber Platformu kurucu derneği ve üyesi Binder İnsan ve Çevre Derneği, 1437 Mevlid Kandili kutlamalarını bu yıl ‘El-Muslih (s.a.v.) o, ıslah edendir’ teması ile yatsı namazından sonra Eminönü’ndeki Yeni Camii'nde gerçekleştirdi. Son yıllarda her yıl farklı konsept ile Hz. Peygamber'in (s.a.v.) dünyaya teşrifini kutlayan Son Peygamber Platformu, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) ıslah edici, iyileştirici olduğunu vurgulayan ‘El-Muslih’ ismini bu yılki etkinliklerin ana teması olarak belirledi. Etkinlikte Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) ıslah edici özellikleri ile beraber bir de alt tema olarak unutulan bir sünnet olan “emr-i bil ma’ruf, nehy-i anil münker (iyiliği tavsiye ve kötülükten alıkoyma)” konusu da anlatıldı.

Yatsı namazının ardından başlayan kandil programı, Dursun Şahin ve Nevzat Dişbudak hocanın çifte ezanı ile başladı. Ardından Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer ve Nuru Osmaniye Camii İmam Hatibi Fatih Kaya'nın Kur'ân-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ömer Faruk Tuna’nın sunduğu programda Fatih Sultan Mehmed Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Halil İbrahim Kutlay, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatını anlattı. Ayasofya Hafızlar Topluluğu’nun okuduğu ilahiler de manevi atmosferi güçlendirdi. Nizamettin Coşkun hocanın duasının ardından program yemek ve şerbet ikramları ile sona erdi.

SELİMİYE'DE MEVLİD KANDİLİ COŞKUSU

Edirne’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii, Mevlid Kandili'nde doldu taştı.

Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık cami Selimiye, Mevlid Kandili münasebetiyle Müslümanların akınına uğradı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı mübarek Mevlid Kandili’ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Selimiye’ye akın etti. Akşam namazını kılan cemaat camiden, ardından Edirne İl Müftülüğü’ne bağlı görevlilerce okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’i ve birbirinden güzel ilahileri dinledi. Cemaat, ‘Mevlid’ konulu vaazı da dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı.

Edirne’de Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı Mevlid Kandili’nde vatandaşlara, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kandil simidi ve süt ikram edildi. İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesi de vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıttı.

İZMİR’DE CAMİLER DOLDU TAŞTI

İzmir’de peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğum gününün kutlandığı Mevlid Kandili'nde vatandaşlar camilere akın etti.

İzmir İl Müftülüğü tarafından Hisar Camii'nde düzenlenen Mevlid Kandili programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Programda Kur'an-ı Kerim okunup, ilahiler söylendi. Gecede ellerini semaya açan vatandaşlar, Mevlid Kandili'nin huzur ve barış getirmesi için dua etti. Cami çıkışında ise cemaate Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından süt dağıtılırken, bazı hayırseverler lokum ve kandil simidi dağıttı.

YOZGAT’TA MEVLİD KANDİLİ'NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) doğum yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nde Yozgat’ta camiler doldu taştı.

Mevlit Kandili münasebetiyle Yozgatlılar camilere akın ederken, Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii’nde Mevlid programı düzenledi. Programda İmam Hatip Lisesi öğrencileri Kuran’ı Kerim okuyup, ilahiler söyledi. Mevlit sonunda ise bütün cemaat ellerini semaya açarak, Mevlid Kandili'nin ülkemize, İslam alemine ve bütün dünyaya birlik, beraberlik, barış ve huzur getirmesi için dua etti.

Cami çıkışında ise cemaate kandil simidi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü süt dağıtırken, İhlas Vakfı da kitap hediye etti.

ORDU'DA CAMİLER DOLDU TAŞTI

Mevlid Kandili, tüm İslam aleminde olduğu gibi Ordu’nun Fatsa ilçesinde de bütün camilerde Mevlid-i Şerif, dua ve ibadetlerle kutlandı. Mevlid Kandili'nde geceyi idrak etmek isteyen yüzlerce Fatsalı vatandaş Orta Büyük Cami'ye ve ilçede bulunan diğer camilere akın etti. Camiyi dolduran 7’den 70’e kadın-erkek bütün cemaat Kur’an-ı Kerim ve ilahileri can kulağıyla dinleyip dualara gür sesle “Amin” dedi.

Kandil gecesinde çocuklar da camiye gitmeyi tercih etti. Çocuklar, kandil şekerlerinin dağıtılması ve kolonya ikramlarında görev aldılar. Cemaatin büyük şefkat ve sevgisine maruz kalan çocuklar adeta kandile renk kattılar. Mevlid Kandili programı sonrası bazı hayırsever vatandaşlar camilere giden cemaate kandil simidi dağıttılar.

Kaynak: http://www.iha.com.tr/ , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.