Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Petrol 11 yılın dibinde!

21 Aralık 2015 Pazartesi::

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor. Brent petrol arz fazlası beklentilerinin sürmesinin etkisi ile Temmuz 2004`ten bu yana en düşük seviyesine indi.

Yazı Boyutu : A A A A

Petrol fiyatlarında düşüşün sürmesi durumunda yeni bir kriz dalgasıyla karşı karşıya kalması an meselesi olarak görülen Rusya için tehlike çanları çalıyor. ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah Temmuz 2004'ten bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

ABD'de petrol sondaj kuyusu sayısının 4 haftalık düşüşün ardından geçtiğimiz hafta 17 artarak 541'e yükselmesinin de etkisiyle gelen satışlarla Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 36,17 dolar/varil seviyesini gördü.

35 DOLAR RUSYA İÇİN BÜYÜK RİSK!

Şu sıralarda ise Brent petrolü Cuma gününe göre 45 cent düşüşle 36,43 dolar/varilden işlem görüyor.

Uzmanlar Rusya ekonomisi için en büyük tehdidi petrol fiyatlarındaki düşüş olarak görürken, 35 dolar seviyelerine gerileyebilecek bir petrolün bile Rusya ekonomisi için tehlikenin boyutunu artırarak, ekonomik krizin hissedilebilirliğini güçlendirebileceğini belirtiyor.

'PETROL FİYATLARI ÇOK DÜŞÜK'

Irak Petrol Bakanı Adel Abdul-Mahdi, cari ham petrol fiyatlarının çok düşük olduğunu belirterek, fiyatların dip yapmasını umduğunu söyledi.

Petrol ihracatçısı Arap Ülkeleri Örgötü'nun Kahire'deki toplantısında konuşan Abdul-Mahdi yaptığı açıklamada, "Fiyatlar kesinlikleyükselecek. Ancak buradaki soru ne zaman. Fiyatlar 2016'nın ikinci yarısında veya 2017'de artabilir" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.