Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Altın 'istihdam' sonrası 3 ayın en düşüğünde tutundu

9 Kasım 2015 Pazartesi::

Altın, ABD'de istihdam verisinin güçlü çıkmasının Fed'in yakında faiz artıracağı beklentisini güçlendirmesinin ardından 3 ayın en düşük seviyesinde tutundu


Yazı Boyutu : A A A A

Altın, ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklenenin çok üzerinde artış göstermesinin Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gideceği beklentisini güçlendirmesinin etkisi ile, üç ayın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle, Singapur saati ile 11:27'de ons başına 1,093.67 dolara kadar çıktı. Fiyatlar Cuma günü yüzde 1.7 düşerek ons başına 1,085.56 dolar ile 7 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Altın yatırımcıları, Fed'in 2006'dan bu yana yapacağı ilk faiz artırımının zamanlamasını kestirmeye çalışıyor. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor. ABD'de Cuma günü açıklanan Ekim ayı tarım dışı istihdam verisi 271,000 arttı ve Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tümünün tahmininden daha da yukarıda gerçekleşti. Fed Başkanı Janet Yellen, geçen hafta yaptığı açıklamada, ekonomik verilerin güçlü çıkması ile birlikte, ABD ekonomisindeki iyileşmelerin gelecek ay faiz artırımının "canlı bir ihtimal" olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Şanghay'da Huatai Great Wall Futures Co. analisti Xu Wenyu, "ABD istihdam verileri Aralık ayında faiz artırımına gidileceğine ilişkin güveni güçlü bir şekilde artırdı," dedi ve "Para altından çıkıyor. Anlık altın alışları olabilir, ancak altında aşağı trend sürüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Altın Varlıkları
Yatırımcılar altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla altın varlıklarını azaltarak, iki ayın en düşük seviyesine indirdi. Varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, geçen hafta yüzde 1.8 azalarak 1,512.79 tona indi. Fed fon vadelileri, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığının, bir hafta önceki seviyesi olan yüzde 50'den yüzde 68'e çıktığını gösterdi.

Spot gümüş ve platin düşüşünü sekizinci güne taşıdı ve her iki metal de Mart ayından bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirdi. Palladyum Cuma günü yüzde 2.4 yükseldikten sonra yüzde 0.7 geriledi. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 1.8 düşüşle 223.25 yuana (ons başına 1,091.41 dolar) kadar inerek 11 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.