Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Fed aralık için kapıyı araladı

29 Ekim 2015 Perşembe::

Fed politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında tuttu. Fed kararının ardından dolar uluslararası piyasalarda 2,93'ün üzerine çıktı.

Yazı Boyutu : A A A A

ABD Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Fed politika faizini yüzde 0 ile 0,25 aralığında bıraktı. Fed'in açıklamasında küresel gelişmelerin büyümeyi olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

Faiz artışı için kapıyı araladı

Fed, yetkilileri 2 gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından yaptıkları açıklamada faiz oranını yüzde 0,0-0,25 seviyesinde tutmaya devam ederken, 2015 yılının son toplantısının yapılacağı aralık ayında bir faiz artırımı için kapıyı araladı.Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından yapılan açıklamada, Fed yetkilileri finansal piyasalardaki kargaşa ve denizaşırı ekonomik gelişmeler konusunda son haftalarda daha az endişeli olduklarına işaret ettiler.

Fed yetkilileri ayrıca, Aralık ayı toplantısında faiz artırımı izin doğru zaman olup olmadığını değerlendireceklerini de ifade ettiler.

"İstihdam ve yüzde 2'lik enflasyon hedefi"

FOMC açıklamasında, "Aralık toplantısının faiz artırımı için uygun olup olmadığı belirlemek için, maksimum istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedefine doğru sağlanan ve beklenen ilerleme değerlendirilecek" ifadelerine yer verildi.

"Çin tehdidi tam olarak geçmedi"

FOMC açıklamasında Eylül ayından farklı olarak piyasa türbülansı ve global gelişmelerin ABD'de ekonomik aktiviteyi sınırlayan faktörler olduğuna atıfta bulunulmadı. Finansal piyasalar ve yurtdışındaki gelişmelerin izlenmeye devam edileceği ifade edilen FOMC açıklaması, Fed'in Çin'de ekonomik yavaşlama gibi tehditlerin tam olarak azaldığına henüz güvenmediğini de ortaya koydu.

Fed yetkililerinin tüketici harcamaları ve işletme sabit yatıramlarında sağlam büyüme oranlarına işaret ettikleri açıklamada, konut sektörünün daha da iyileştiğine dikkat çekildi.

Lacker, 25 baz puan faiz artışı istedi

Bu toplantıda da Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker alınan karara muhalefet etti ve 25 baz puan faiz artırımı istedi.

Fed kararı sonrası dolar tırmandı

Fed kararının ardından dolar uluslararası piyasalarda 2,93'ün üzerine çıktı. Euro, fed kararı sonrası 1.0975 dolar ile 11 Agustos'tan bu yana en düşük seviyeye indi.

Fed, 2015 yılının son toplantısını 15-16 Aralık tarihlerine yapacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.