Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Bayram sonrasında sert hareketlere dikkat

27 Eylül 2015 Pazar::

Uzmanlar, “Küresel borsalar FED kararlarının ardından satıcılı seyretti. Bu sebeple tatil dönüşü iç piyasalarda sert fiyatlanmalar yaşanabilir” dedi.


Yazı Boyutu : A A A A

Uzun bayram tatili sırasında küresel piyasalarda zirve tazeleyen dolar, yarın başlayacak yeni haftanın hareketli geçeceğinin sinyalini verdi. Kurban Bayramı öncesinde 18 Eylül Cuma gününden 23 Eylül Çarşamba gününe kadar geçen sürede borsa, avro ve altın yatırımcısına kaybettirirken, dolar kazandırdı. Bu sürede Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerinin kaybı, ortalama yüzde 0.65 oldu. BIST 100 endeksi 489 puanlık düşüşle 74.610 puana geriledi. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı da 109.40 liraya geriledi. Avronun satış fiyatı ise yüzde 1 azalarak 3.3750 liraya indi. Dolar yüzde 1.3 değer kazanarak 3.03 liraya yükseldi. Ancak iç piyasalar tatildeyken FED Başkanı Janet Yellen'in faiz artışı konusunda verdiği mesajlar, doları 3.0750 ile tarihî zirvesine taşıdı.
RİSK PRİMİ DÜŞÜYOR
ALB Forex Araştırma Analisti Rıdvan Baştürk, yatırımcıları bayram tatili dönüşünde sert fiyatlamalar konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Piyasaların önceki hafta kritik bir eşiği atlattığını, ancak yine de tam rahatlamanın söz konusu olmadığını vurgulayan Baştürk, “Küresel borsalar, FED kararlarının ardından satıcılı seyretti. Bu sebeple tatil dönüşü piyasalarda sert fiyatlanmalar yaşanabilir. Yurtiçinde ise özellikle son günlerde önceki haftalara nazaran piyasaları tedirgin eden bir haber akışının olmaması, ülke risk primimizde gerilemeye sebep oldu. Geçtiğimiz hafta başında 300 puan seviyesine yakın seyreden Türkiye CDS primleri, kısa sürede yüzde 10 düşerek 270 puana geriledi. Tabii bu durum da Türk varlıklarına olan talebi artırdı” diye konuştu.
SEÇİMLER KRİTİK
1 Kasım seçimleri öncesi siyasi gelişmelerin ve yaşanan terör olaylarının piyasaları etkileyen en önemli iki faktör olduğunu ifade eden Baştürk, şunları söyledi: “Geniş resme bakıldığında erken seçime adım adım yaklaşıyoruz. Bu da içerideki tansiyonun en azından seçim sonuçlanana kadar düşmemesi anlamına gelebilir. 7 Haziran'daki gibi bir sonuç çıkması belirsizlikleri artırabilir. Yatırımcılar tahvil ve repoya yönelebilir veya elinde döviz olanlar, tutabilir. Dolarda 3.07-3.10 bandı kârların realize edilebileceği aralık olarak görünmektedir. 2.95-2.99 seviyeleri ise alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.