Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dünyayı ayağa kaldıran anlar!

23 Eylül 2015 Çarşamba::

Batı Şeria'nın Halil kentindeki güvenlik kontrol noktasında görevli İsrailli askerler tarafından kurşun yağmuruna tutulan 18 yaşındaki Hedil el-Heşlemun adlı genç kızın vurulmadan saniyeler önce çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Yazı Boyutu : A A A A

İsrail askerlerinin Batı Şeria’daki Halil kentinde öldürdüğü 18 yaşındaki Filistinli Hedil el-Heşlemun’un vurulmadan saniyeler önce çekilen fotoğrafları yayınlandı.Dünya medyasında geniş yer verilen olay uluslararası kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Yayınlanan fotoğraflarda Güvenlik noktasında görevli İsrailli askerlerin otomatik silahlarını Heşlemun'a doğrulttuğu görülüyor.İkinci karede ise askerlerden birinin çok panik yaptığı diğerinin ise onu ateş etmemesi için uyarmaya çalıştığı net biçimde kameralara yansıyor. Bu arada sivil bir vatandaşın ise aracılık yapıp sorunu çözmeye çalşıtığı görülüyor.

Anadolu Ajansı’nın Filistin resmi haber sitesi WAFA’dan aktardığına göre; dün Halil kentinin Eş-Şüheda Caddesi’nin girişindeki askeri kontrol noktasından geçen Filistinli kız, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu karnından yaralandı. Haberde, İsrail askerlerinin, yaklaşık yarım saat boyunca yaralı haldeki Hedil el-Heşlemun’a sağlık ekiplerinin müdahalede bulunmasına izin vermediği ifade edilirken, kızın daha sonra sevk edildiği hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

"Vahşice ve kasıtlı olarak öldürdüler"

İsrail ordusu ise Filistinli kızın İsrail askerini bıçaklama girişiminde bulunması üzerine ateş açıldığını savundu.

Hedil el-Heşlemun’un acılı babası gazetecilere verdiği demeçte, "İsrail askerleri kızımı soğukkanlılıkla öldürdü. Vahşice ve kasıtlı olarak öldürdüler. Hedil'i durdurma imkânları vardı ama bunu yapmadılar ve kayıtsızca öldürdüler" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.