Bugün: 27 Kasım 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Daha çok değil, daha akıllı çalışmak önemli!

22 Eylül 2015 Salı::

Yeni dönemin mottosu bu: Çok değil, zeki çalışmak. Uzun saatler çalışıp sonuç alamamak, yorgunluğa yenik düşmek yerine, zamanı yönetmek gerekiyor. Buna ‘zeki’ çalışmak deniyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Bir süredir bunun üzerine yazılıyor, konuşuluyor: Daha çok değil ‘akıllı’ çalışmak önemli. Bence de öyle. Başarının sırrı öyle uzun saatler çalışmakta değil, ‘üretken’ olmakta yatıyor. Şöyle düşünün; Diyelim ki bir araştırma yapıyorsunuz. Bir günde 24 saat var. Her şeyi bıraktınız, sadece çalışmanıza odaklandınız, tam 10 saat çalıştınız. Sonuç: 1 sayfa bile yazamadınız. İlerleyemediniz. Kendinizi odanıza kapattınız. Her şeyden soyutlandınız. Sonuç: Tek bir satır dahi yazamadınız. Ya da toplantı üzerine toplantı aldınız, mola vermediniz. Sonuç: Yere düşüp, bayıldınız. Olamaz mı? Olabilir. Örneği var. BMW CEO’su Harald Krueger geçen hafta 66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeni modellerinin tanıtımı için sahneye çıktı ve tam o sırada sırt üstü yere düştü. Yanlış anlaşılmasın Krueger, ‘akıllı’ çalışmıyor demiyorum. “Çalışmayı iyi yönetmek gerekiyor” diyorum. Bakın, daha sonra basına yansıyan haberlere göre Krueger, toplantı öncesinde kendisini iyi hissetmediğini ancak toplantıyı bırakmak istemediğini söylüyor. Sonuç: Yorgunluk galip geliyor ve Krueger dünya basınının önünde yere kapaklanıyor. Şunu demek istiyorum: 25 saat çalışıp verimsiz olmak yerine 3 saat verimli çalışmak gerekiyor. Şimdi benim söylediklerime ek olarak Medical Park Gebze Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Öztürk’e kulak verelim. Yoğun seyahet eden iş insanları, yöneticilerin yorgunluk karşısında hangi önlemleri almaları gerektiğine bakalım.

İlaç saatlerine dikkat

Diyor ki Öztürk, “İş dünyasında yoğun çalışan insanlar; CEO’lar, yöneticiler gerek yurtiçi gerekte yurtdışı birçok yere seyahat etmek zorunda kalıyorlar. Çok sık seyahat ediyorlar. Bu kişilerde seyahate özgü yeni hastalıklar oluşabildiği gibi, mevcut sağlık problemleri de beraberinde artış gösterebilir. Bu kişilerin sürekli kullandıkları ilaçların kullanma süresi, alış şekli ve zaman açısından değişiklik göstereceğinden, bu konuda öncelikle doktorlarına danışmaları ve bilgi almaları gerekli olabilir.” İkinci olarak şunu vurguluyor Öztürk: Sağlık sorunlarıyaşamamak adına seyahat edilen yöresel bölge gıdaları birbirine karıştırmamalı, mümkünse farklı gıda tüketilmemeli. Aşırı alkolden uzak durulmalı, bol su tüketmeye özen gösterilmeli. Bölgesel farklılara göre gerekli aşı ve ilaç kullanımını konusunda standart yurt dışı bakanlık önerilerine uyulmalı.

YOĞUN SEYAHAT EDEN YÖNETİCİ EN ÇOK ‘STRES’E TESLİM OLUYOR

Yoğun çalışan iş insanlarında en çok stres, migren, baş ağrıları, sindirim sistemi sorunları, dolaşım bozuklukları, bacaklarda ödem ve enfeksiyona bağlı ishal görülüyor.Mevsimsel ve sürekli hastalıkları varsa (diyabet, hipertansiyon, astım, koroner arter gibi) bu hastalıklarda ani ataklar ve hastalıklarının seyrinde olumsuz gelişmeler yaşanabiliyor. Olumsuz örneklere son örnek Alman otomobil markası BMW’nin CEO’su Harald Krueger. Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarında gerçekleştirdiği sunum sırasında dengesini kaybederek yere düştü. 49 yaşındaki BMW CEO’su bir süre yerden kalkamadı ve bu anlarda da başını tuttu. Daha sonra yapılan açıklamada Krueger’in başının dönmesi sonucu düştüğü belirtildi.

Akıllı çalışmak için neler yapılmalı?

- Gereksiz ayrıntılarla uğraşmayın, önceliklerinizi belirleyin. Yaptığınız sıralamayı takip edin

- Her işi tek başına yapmaya kalkışmayın. Gerekirse yardım alın. Bu arada çalışmanız sırasında mola vermeyi unutmayın.

- Her işin üzerine atlamayın

- Düzensiz olmayın, not alın.

- Bugünün işini yarına bırakmayın.

Kaynak: , Link : #

Anahtar Kelimeler: sağlık, çalışma, akıl, zeka,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.