Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

G20 Zirvesi hazırlıkları tam gaz başladı

16 Ağustos 2015 Pazar::

Dünya liderlerini Antalya'da buluşturacak G20 Zirvesi hazırlıkları tam gaz başladı. 17 Eylül'den sonra Belek'te adeta kuş uçmayacak. 15 bin kişinin katılacağı zirvenin bölgeye 40 milyon euro bırakması bekleniyor

Yazı Boyutu : A A A A

Dünya liderlerini Antalya'da buluşturacak G20 Zirvesi'ne artık sayılı günler kaldı. 15-16 Kasım'da Belek'te yapılacak zirveye 15 bin kişinin katılması bekleniyor. Belek'te 17 otel hazırlanıyor. Akreditasyon 17 Eylül'de başlıyor. O tarihten sonra Belek'te adeta kuş uçurulmayacak. Otel personelinin GBT'lerine bakılıyor, bölge 87 kamerayla izleniyor. 7 noktaya da plaka tanıma sisteminin yerleştirilmesi planlanıyor. Toplantıların adresi Regnum Carya Otel olacak. Dünya basını da Kaya Palazzo'da kalacak. Kaya Palazzo Yönetim Kurulu Üyesi Doruk Kaya ve Regnum Carya Otel Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Öztürk bir araya gelerek zirve hazırlıklarını sorduk.

LİDERLER YÜRÜYECEK

G20 nedeniyle özel güvenlik önlemleri aldınız mı?
Ekstra önlemler aldık. Kendi sınırlarımız içinde yapabileceklerimizi tekrar gözden geçiriyoruz. Nizamiye kapısının yerini değiştiriyoruz. Giriş ve çıkışları kontrol ediyoruz. Burada G20 lojistik görev gücü birimi var. G20 sekretaryasıyla senkronize olarak çalışıyor. İş biraz otellerden çıktı, devletin çizeceği güvenlik senaryosuyla ve uygulanmasıyla yürütülecek. Özellikle Regnum ve Kaya Palazzo'da oteller arasında liderler yürüyeceği için, oluşabilecek her türlü güvenlik açığını devlet tespit edecek ve buna karşı alınabilecek tüm önlemleri bize tebliğ edecekler. Görev gücü tarafından 17-18 Eylül'de akreditasyonlar yapılacak. Bölgeye kimlerin girip giremeyeceği belirlenecek.
Sizin otellerinizde G20 için belirlenen toplantılar nedir?
Toplantıların yapılacağı merkez Regnum'un kongre salonu olacak. Kaya Palazzo ise dünya basınına ev sahipliği yapacak.
G20 zirvesi sırasında otel rezervasyonları almayacak mısınız?
10-20 Kasım arasında 17 oteli kapsayan bölgeye akredite olmayan kimse giremeyecek. Golf sahaları da kapatılacak ve dışarıdan misafir alınmayacak.
Zirvede kaç otel hizmet verecek? 17 mi 24 mü?
Yan ekiplerle beraber 24 otel. Ama G20'nin olacağı ana oteller 17 tane. Bunun dışında W20, B20 var. Onlar için de Belek bölgesinde ikinci akredite alanında bazı oteller var.

ZİRVEYE 15 BİN KİŞİ KATILACAK

Zirveye toplam kaç kişi katılacak?
15 bin kişi bekleniyor. Ama daha önceki G20'lere bakıldığında bu sayının değiştiğini görürsünüz. Heyetlerin katılım oranları çok önemli. Amerika'dan bin 100 kişinin gelmesi bekleniyor. Çin'den de aynı oranda katılım olabilir. Yabancı basından bin 500 kişi bekleniyor. En az 2 bin kişi de Türk basını olacak. Basit bir hesapla, 20 ülke biner kişiyle zirveye katılsa rakam 20 bini bulur. Ama 300- 500 kişilik heyetlerle gelecek ülkeler de olabilir. Basını da 4 bin kişi sayarsak katılımcı sayısı 15 bin kişinin üzerine çıkabilir.

ÇAVUŞOĞLU LİDERLERİ GOLFE DAVET ETTİ

Gelelim iki önemli konuya: Ekonomi ve istihdam...
Bu işin reklam karşılığı paha biçilmez. Zirvenin bölgeye katkısı 40 milyon euroyu bulur. Ek istihdam söz konusu olmaz.
Zirve 2016'yı etkiler mi?
İnşallah bu işten alnımızın akıyla geçip, 2016'yı kayıpsız kapatacağız. 2016, bu yıla göre yüzde 20 daha iyi olur. İnşallah liderlerden biri sahaya çıkar. Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu liderleri golfe davet etti, Barack Obama ile bakanımızın atacağı tek topun değeri paha biçilmez.

Şafak ÖZTÜRK
REGNUM YÖNETİM KURULU ÜYESİ

ERDOĞAN'A KURŞUN GEÇİRMEZ VİLLA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nerede kalacağı belli mi?
Regnum'da özel bir villada kalacak. Özel inşa ettik, yeni bitti. Kurşun geçirmez camları, özel kilit sistemiyle donatılmış kapıları ve kamera sistemi var. Etrafı da yüksek duvarlarla çevrili.
Heyet ve başkanlar Regnum ile Kaya Palazzo'nun kongre merkezleri arasında yürüyecek mi?
Otellerin arası 3 dakika. Seçilmelerinin ana sebeplerinden biri de bu.

Doruk KAYA
KAYA PALAZZO YÖNETİM KURULU ÜYESİ

DÜNYANIN EN HIZLI İNTERNETİ BURADA OLACAK

Sizin kongre merkeziniz kaç kişilik?
7 bin metrekarelik bir salonumuz var.
Dünya basını buradan canlı yayın yapacak. İnternet altyapısı zirve için yeterli mi?
Çalışmalar ne yönde? Devlet şu anda bütün Belek'in altyapısını ele aldı. G20 sayesinde herkes daha modern bir altyapıya sahip olacak. Zirve bittiğinde dünyanın en hızlı internet ve telefon erişimi Belek'te olacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.