Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Eyüp Sultan türbesi açıldı

20 Haziran 2015 Cumartesi::

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıldır restorasyon çalışması sürdürülen Eyüp Sultan Türbesi Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı


Yazı Boyutu : A A A A

Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra İslam dünyasının en önemli kutsal mekanlardan biri olarak kabul edilen Eyüp'te, Ebu Eyyub El Ensari'nin türbesinin uzun süredir devam eden restorasyon ve tadilat çalışmaları tamamlandı. Hazreti Peygamber'i evinde misafir eden, onunla dostluk yapmış, İstanbul'un fethinin müjdecisi Ebu Eyyub El Ensari'nin ziyaretçilerine kavuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açılışa çok sayıda vatandaş da katıldı. Yaklaşık 4 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen restorasyon ve tadilat çalışmaları tamamlandı ve Eyüp Sultan türbesi bugün Ramazan ayının ilk Cuma günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.


"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, çok titiz bir çalışma yapıldığını ve türbenin açılışının bu nedenle geciktiğini belirterek, "Her anını bizzat takip ettim. Çok önemli ve başarılı bir çalışma gerçekleştirildi. Herkesin emeğine sağlık. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Açılış öncesinde Cülus Yolu ile Eyüp Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak hazırlanan etkinlik alanlarını da gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının ruhuna uygun bir konsept hazırladıkları için Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ı tebrik etti.


"4. MURAT'TAN SONRA BİZE NASİP OLDU"


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da restorasyon çalışmalarının uzun sürmesinin sebebinin köklü bir çalışmadan kaynaklandığını belirterek, "Bu restorasyona sanırım bir daha birkaç yüzyıl sonra ihtiyaç olacaktır. Bu anlamlı tamirat çalışması bize nasip oldu ve bundan mutluluk duyuyoruz. Bu önemli konuyu sıradan, sadece basit bir onarımla geçemezdik" dedi. Başkan Topbaş, "250 yıldan bu yana ilk defa köklü ve doğru bir restorasyon yapıldı. Biraz gecikti ama doğru bir iş yaptık. 4. Murad"tan sonra bize nasip oldu böyle güzel bir hizmet" şeklinde konuştu.


"ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPILDI"


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Türbemizin Büyükşehir Belediyemiz tarafından 4 yıldır tadilatı devam ediyordu. Artık çok şükür bu hizmet tamamlandı. Eyüp Sultan türbemiz aslında, tarihinin gördüğü en büyük restorasyonu yaşadı. İlk defa bu sefer Büyükşehir belediyemiz tarafından gerçekten çok titiz bir çalışmayla ilk yapıldığı zamandaki orijinal mimarisine, dokusuna, özelliklerine uygun bir restorasyon yapıldı. Onun için çok titiz bir çalışma yapıldı. Çok değişik yerlerden çiniler getirildi, bire bir orijinalleri yapıldı ve çok incelikli bir çalışma yapıldı, haliyle nitelikli, kaliteli bir çalışma olduğu için de zaman aldı. Ama değdi bana göre. İnşallah bundan sonra çok çok uzun yıllar restorasyon ihtiyacı olmadan türbemiz faaliyette olacak. İnşallah kalıcı olacaktır" dedi.


"EYÜB EL ENSARİ'NİN HİZMETKARLARIYIZ"


Eyüp Sultan türbesi ziyaretçilerinin her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Aydın, "Gerçekten çok popüler bir beldemiz Eyüp Sultan. Haliyle çok çeşitli talepler, çok çeşitli insanlarla karşılaşıyor arkadaşlarımız. Biz Eyüb El Ensari'nin hizmetkarlarıyız. Eyüb El Ensari aylarca Peygamber Efendimize aylarca ev sahipliği yapmış, onu evinde ağırlamış ve daha sonra arkadaşlık yapmış dostluk yapmış bir sahabe. Biz bu ensar geleneğini sürdürmek istiyoruz, Eyüp Sultan'lı olarak, Eyüp Belediyesi olarak, Eyüplüler olarak beldemize gelen herkese misafirperverlik yapmak, onları en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Böyle bir kültürümüz, böyle bir geleneğimiz olsun istiyoruz. Bu mübarek ayda da tüm vatandaşlarımızı Eyüp'e bekliyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.