Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Altın alamayan vatandaş çareyi bakın nasıl buldu

12 Mayıs 2015 Salı::

Altın fiyatları ile doların rekor düzeye ulaşmasıyla birlikte evlenecek birçok çift takı seti ve altın bilezikleri kiralama yoluna gidiyor


Yazı Boyutu : A A A A


Gebze Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldıray Turan, altın fiyatlarının bir ara inmesi ardından hızla yükselmesi sonucu, evlenecek çiftlerin düğün takılarını kiralama yolunu seçtiklerini söyledi.Turan, işyerinde takı kiralamadığını ancak, bazı kuyumcuların tanıdıyıp güvendikleri kişilere kiralık takı ve bilezik verdiğini belirterek, şöyle dedi: "Bazı arkadaşlar kiralama sistemi uyguluyor. Ama çok güvenilir olması lazım. Çok güvenilir olursa biz de veriyoruz. Ama ücret talep etmiyoruz. Genelde yeni evlenecek çiftler 2 veya 3 gün kiralıyor. Altının fiyatının yüksek olmasından dolayı kiralama sistemine talep çok şu anda oldukça fazla. Genelde Trabzon burması, bilezik ve set gibi takılar tercih ediliyor. Düğünden sonra tekrar getiriyorlar."


Gebze'de kuyumcu Muhammet Cenk Küçükislamoğlu da, bahar mevsimi ile birlikte düğün sezonunun başladığını belirterek şunları söyledi: "Bu sene, diğer yıllara göre altın fiyatı yüksek. Şu anda alımdan çok kiralama yöntemi ile işlemler gerçekleştirildiği biliniyor. Düğün sezonuyla birlikte bize çok fazla teklif geliyor. Bu tekliflerin tamamına cevap vermek güç. Çünkü altın işi öncelikli olarak güven işi. Herkese güvenip kiralama yöntemi ile işlem gerçekleştirmek bizi de zor durumda bırakabiliyor. Biz de bu tarz tekliflere karşılık vermek istiyoruz ama, öncelikle amaç satış yapabilmek. Fiyatlarda biz haddinden fazla iskontolar uyguluyoruz ama yine de fiyatlar çok yüksek. önümüzde seçimler var. Bu belirsizlik piyasalarda bir yükselişe neden oldu."Muhammet Cenk Küçükislamoğlu açıklamasında, bugünlerde düğün sezonu olası nedeniyle, düğün setleri, bilezik ve alyans satışlarında hareketlilik görüldüğünü, bunu tek taş yüzük ve kolye satışlarının izlediğini de söyledi.
Kaynak: DHA

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.