Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Şirketlerin yapay zekaları konuşuldu

7 Mayıs 2015 Perşembe::

Bimeks yıllık toplantısında şirketlerin yapay zekaları konuşuldu. Türkiye'nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks, yıl değerlendirme toplantısını franchise iş ortakları, mağaza yöneticileri, çözüm ortakları, merkez çalışanları ve yöneticileri ile birlikte 270 kişilik katılımla 27-30 Nisan'da, Antalya Belek'te, Cornelia Diamond Otel'de yaptı.

Yazı Boyutu : A A A A

Teknoloji perakendecisi Bimeks, bir gelenek haline getirdiği; merkez çalışanları ile sahadaki ekibin buluştuğu ve yeni hedeflerin paylaşıldığı yıl değerlendirme toplantısını Antalya Belek'te, Cornelia Diamond Otel'de yaptı. HP, Lenovo, Philips - TP Vision, Samsung ve Vodafone firmalarının sponsor çözüm ortağı olarak yer aldığı toplantıya, multichannel (çoklu kanal) sisteminin uygulanışı ve yapay zeka otomasyonu damga vurdu.

Bimeks İcra Kurulu Üyesi Mustafa Selçuk'un moderatörlüğündeki toplantılarda, genel merkez ve mağazaların operasyonel işlemlerindeki yenilikler, sektörde ilk defa uygulanan satış portföy yönetim sistemi, yine sektörün ilk ve tek kartsız taksitli ödeme sistemi biimza, öne çıkan konular arasındaydı. "Daha Yolun Başındayız" sloganı ile takdim edilen toplantıda; dijital çağda yeni nesil perakendeciliğe Bimeks’in nelerle hazırlandığı ve nasıl uyum sağladığı da konuşuldu.

Akgiray: Yapay zekasını oluşturamayan şirketlerin geleceği yok.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, perakende sektörünün bugün geldiği noktada, çoklu kanal stratejisinin vazgeçilmez olduğunu söyledi. Yıllar önce ortaya koyduğu "Mağaza ile web satışını aynı iş modelinde birleştiremeyen perakendecilerin geleceği olmayacak. (2009)" öngörüsünün bugün gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Akgiray, perakende sektöründe azalan kâr marjlarının şirketleri verimlilik üzerinde daha fazla durmaya ittiğini, çoklu kanal uygulamasının da bu verimliliğin vazgeçilmez bir unsuru olduğunun bugün herkes tarafından kabul edilmeye başlandığını belirtti. Bimeks'in bugünü yıllar öncesinden öngörüp iş modelini buna göre oluşturduğunu anlatan Murat Akgiray, bu işi kontrol edebilmenin temelinde; kendi yazılımını geliştiriyor olmanın yattığını vurguladı.

"Bugün geldiğimiz noktada şirketler kendi yapay zekalarını oluşturmak zorundadırlar." diyen Murat Akgiray, sözlerine şöyle devam etti: "Yıllardır en büyük yatırımımızı iş süreçlerimizi geliştirmeye, kendi entegre yazılımlarımızı, ERP’mizi geliştirmeye yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Sektörün ve pazarın her türlü detayını, dinamiğini takip eden, ölçen, analiz eden ve uygulayan algoritmalarımız var. Bu da ortaya satın almadan satışa, lojistikten teşhire kadar bütün süreçleri otomatize eden, planlayan, adeta bir perakende mühendisliği olan bir Bimeks Yapay Zekası çıkarıyor. Dinamik, ihtiyaca göre şekillendirebildiğimiz bir yapay zeka..."

Yeni perakende çağında insan ile sistemsel iş süreçleri bir arada çalışacak

Daha sonra kürsüye çıkan Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Akgiray da, Bimeks'in yeniden tasarlanan iş süreçlerini anlatan bir konuşma yaptı. Bimeks'in mühendislik yapan bir şirket olduğunu söyleyen Dr. Ahmed Akgiray, hangi ürünün hangi mağazada kaç adet stokla satışa sunulacağını, hatta ne şekilde teşhir edileceğini bile hesaplayabilen yazılımlar oluşturduklarını belirtti. Bu noktada insan faktörünün de büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Akgiray, sistemin sadece hesaplamaları yaptığını, neleri nasıl hesaplayacağını, pazarın ve sektörün değişen dinamiklerinin yapay zekaya aktarılmasının ise kalifiye çalışanların işi olduğunu vurguladı. Tüm bu koordinasyonun doğru bir şekilde oluşabilmesi için de Bimeks'in yeni bir yapılanmaya gittiğini belirten Dr. Ahmed Akgiray, bu yeni yapılanma ile satın alma işleminden satışa çok daha hızlı kanalize olabildiklerini, hatta satın alınan ürünün depoya girmeden satışını hedeflediklerini söyledi.
Toplantının ilk gününde kürsüye son olarak, Bimeks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Bayraktar geldi. Bayraktar, 2014 yılının bir özetini yaparak, "Hem sektör hem şirket açısından zor ve yıpratıcı bir yılı başarılarla kapattık." dedi. Bayraktar, Bimeks’in 25 yıllık tecrübe birikiminin ve hızlı karar verebilme yeteneğinin; en zorlu dönemlerde bile şirketin büyüme ve kârlılık hedeflerine ulaşmada en önemli faktörler olduğunu söyledi.

Bimeks'in yıl değerlendirme toplantısı sponsor çözüm ortaklarının sunumları ve eğlenceli aktivitelerle devam etti.

Kaynak: , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.