Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Dünyanın en büyük lale halısı Sultanahmet'te

20 Nisan 2015 Pazartesi::

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 10. İstanbul Lale Festivali kapsamında, Sultanahmet Meydanı'nda, bin 262 metrekarelik alanda 545 bin laleden "dünyanın en büyük halı motifini" oluşturdu. Halı motifi, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından ziyarete açıldı.


Yazı Boyutu : A A A A

Sultanahmet Meydanı, farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin on yıldır lale festivaliyle taçlandırdığı İstanbul, 545 bin canlı lalenin oluşturduğu 1262 metrekarelik halıyla bir dünya rekoruna ev sahipliği yaptı.
İki gecede tamamlandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlara Daire Başkanlığı'nın ekipleri, Sultanahmet Meydanı'nda laleden halıyı iki gecede saksı saksı dokudu. Dünyada ilk defa bu kadar çok canlı su içindeki lalelerle dokunan halı, şehrin tarihi meydanında muhteşem bir motif oluşturdu. Dünyanın en büyük canlı lale halısı olma özelliğini taşıyan motif benzerlerinden farklı olarak 10 gün görselliğini koruyacak.
Halının açılışında Başkan Kadir Topbaş'a binlerce İstanbullu ve turist eşlik etti. İstanbul'un medeniyetlerin buluştuğu, 3 imparatorluğa başkentlik yapmış olan tarihi çeyiz sandığı bir şehir olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, 1400 yıllık Ayasofya ve Sultanahmet Camimizin tam ortasında böyle bir güzelliği sergilemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Dünyanın en büyük lale halısı İstanbul'da bir görsel şölen oluşturdu.

30 milyon lale
2005 yılında “Lale Evine Dönüyor" anlayışıyla başlattıkları etkinliğin 10. yılında İstanbul'un her köşesinde açan lalelerle kendini yeniden gösterdiğini vurgulayan Başkan Topbaş, “Kültürümüzün bir parçası olan lale baharın müjdecisi olarak şehrimizin birçok noktasında rengarenk açtı. Bu güzellikler laleyle kalmadı, kültür ve sanattan spora kadar geniş bir aktivite yelpazesi oluştu. Bu yıl İstanbul'a tamamen yerli 30 milyon lale diktik. 5 milyonunu İstanbul'un köylerinde ürettirdik, 25 milyonunu Anadolu'nun çeşitli il ve ilçelerinde. Emirgan'da, Göztepe ve Gülhane parklarında milyonlarca lale sizleri bekliyor. Türkiye'nin birçok noktasından sadece lale için gelenler olduğu gibi yurtdışından da özel turistik seyahatler tertipleniyor. İstanbullular, lale sevgisiyle geleceğe yürüyecekler" diye konuştu.
Dev lale aranjmanı 26 Nisan'a kadar görülebilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.