Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Türkiye'nin en pahalı yalısı

28 Mart 2015 Cumartesi::

Türkiye'nin en pahalı, dünyanın ise 4. en pahalı evi unvanına sahip İstanbul Yeniköy'deki Erbilginler Yalısı, 100 milyon Euro'ya satıldı.Katar Emiri ikinci eşine Türkiye'nin en pahalı yalısını aldı. Katar Emiri Şeyh Temim, Cumhurbaşkanı ile görüşürken, Kraliçe'nin İstanbul'da beğendiği Erbilgin Yalısı'nı eşine hediye etti.


Yazı Boyutu : A A A A

Vatan gazetesinden Meltem Kara'nın haberine göre; Türkiye’nin en pahalı yalısı olan İstanbul Yeniköy’deki ünlü Erbilginler Yalısı (Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı), 100 milyon euroluk rekor fiyatla satıldı.

Tapu kayıtlarında yalının Katarlı iş adamı Abdulhadi Mana Al-Hajri’ye satıldığı bilgisi yer aldı ancak yalının gizli sahibi olduğu ortaya çıktı: Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri... Yani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani’nin ikinci karısı olan Katar Kraliçesi Anoud.



KRALİÇE'NİN BABASINA KAYITLI

25 Mart tarihli el değiştirme işlemine göre, tapu kayıtlarında yalının yeni sahibi olarak ‘Dardanelles Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi’ gözüküyor. Londra merkezli bu şirket, İstanbul’da Mart 2014’te Katarlı iş adamı Abdulhadi Mana Al-Hajri tarafından kuruluyor. Katarlı iş adamı Al-Hajri, bir dönem Katar’ın Ürdün Büyükelçiği'ni de yapmıştı.

Yalının gizli sahibini ortaya çıkaran detay Al Hajri’nin kızının Katar Emiri Şeyh Temim’in ikinci karısı olması. Katar Emiri ve ailesinin isminin öne çıkmaması ve Kraliçe Anoud’un babasının halihazırda Türkiye’de mevcut bir şirketi bulunduğu için satın alma işlemi Dardanelles Gayrimenkül üzerinden yapıldı.

İSTANBUL GEZİSİNDE GÖSTERİLDİ

Katar Emiri Şeyh Temim, 12 Mart tarihinde Türkiye’ye ziyarette bulunmuştu. Katar Emiri, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp, çalışma ziyareti yaparken ailesi İstanbul’u gezdi. Bu ziyaret esnasında Katar Kraliçesi Anoud’a Erbilgin Yalısı da gösterildi. Yalıyı beğenen Kraliçe Anoud, satın alınmasını istedi ve Katar Emiri de hediye etti.

EMİR'İN İKİNCİ EŞİ 25 YAŞINDA

- Şeyh Temim ile yalının tapuda sahibi olan Al-Hajri’nin kızı Anoud, 3 Mart 2009’da evlendi.

- Şeyh Temim’in ikinci karısı olan Kraliçe Anoud’dan Nayla, Abdullah ve Rodha adında 3 çocuğu var.

- 1990 doğumlu olan Kraliçe Anoud, 25 yaşında...

EN UZUN KIYIYA SAHİP YALILARDAN

1880’lerde yaptırılan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı’nı 1985’te Barajlar Kralı olarak tanınan ERG İnşaat’ın sahibi Erbilginler satın aldı. Türkiye’nin en pahalı, dünyanın da en pahalı dördüncü evi olan Erbilgin Yalısı, Yeniköy Köybaşı Caddesi’nde 5 bin 800 metrekarelik arazide bulunuyor.

Yalı ve köşkler, 295 ada 1 parsel ile 297 ada 11, 12, 13 parsellerde yer alıyor. Satılan gayrimenkuller arasında Erbilginler Yalısı’nın yanı sıra 2 ayrı köşk de bulunuyor. Toplam 3 bin 633 metrekare kullanım alanı olan yalının 64 odası bulunuyor.

Boğaz’a bakan cephesinin uzunluğu 60 metre. Yani Boğaz’daki en uzun kıyıya sahip yalılardan biri olarak biliniyor. Erbilgin Ailesi, yalıyı uzun yıllardır satmayı istiyordu .

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.