Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

20 Mart'ta "Güneş Tutulması" yaşanacak

18 Mart 2015 Çarşamba::

Dünya 20 Mart 2015 cuma günü Güneş tutulmasına tanık olacak. Kuzey Atlantik'te tam olarak gözlemlenecek olan tutulma, Avrupa ve Türkiye üzerinde parçalı olarak belirecek. Tutulma Türkiye'nin her yerinden gözlemlenebilecek.


Yazı Boyutu : A A A A

Cuma günü Güneş, Ay ve Dünya'nın aynı hizaya girmesiyle tam ve parçalı Güneş tutulması yaşanacak. Tutulma Kuzey Atlantik, Grönland, Avrupa, Kuzey Afrika ve Sibirya'da gözlemlenecek.

TSİ 10.00 ve 12.00 arasında yaşanması beklenen tutulmada, Faroe Adaları ve Svalbard Takımadaları üzerinde Ay tamamen Güneş'i bloke ederek Dünya'yı karartacak. Kuzey ve Orta Avrupa üzerinde Güneş'in yüzde 90'ı, Türkiye üzerinde ise yaklaşık yüzde 40'ı Ay tarafından bloke edilecek. Parçalı Güneş tutulması, Türkiye'nin her noktasından gözlemlenebilecek.

Tutulmanın görülemeyeceği Amerika kıtaları ve Doğu Asya'da ise kozmik olay internetten üzerinden izlenebilecek.

Çıplak gözle bakmayın

Tutulmayı izlemek isteyenlerin Güneş'e kesinlikle çıplak gözle bakmaması gerekiyor. Güneş'e doğrudan bakılması, retinanın zarar görmesi sonucu gözde kalıcı hasara neden olabilir.

NASA tarafından yapılan uyarıda, 'hangi yöntemi seçilirse seçilsin, Güneş'e aralıksız bakılmaması gerektiği' ifade edildi. Gözlemciler ara sıra mutlaka gözlerini dinlendirmeli ve güneş gözlüğü kullanmamalı. NASA, güneş gözlüklerinin tutulma benzeri olayları izlemek için yeterli koruma sağlamadığı notunu düştü.

Güneş tutulmasını gözlemlemek için ilk seçenek, tutulma gözlükleri kullanmak. Morötesi, kızılötesi ve yoğun görünür ışığı filtreden geçiren gözlükler, gözleri zararlı ışınlardan koruyor.

İkinci seçenek el yapımı projektör kullanmak. İki beyaz kağıt gerektiren yöntemde kağıtlardan birine küçük bir delik açarak diğerinin önünde, Güneş'e bakacak şekilde tutmak gerekiyor. Aralarında belli mesafe bırakıldığında, ilk kağıttan yansıyan ışınlar, ikinci kağıtta Güneş'in ters dönmüş görüntüsünü oluşturuyor.

Dünya'nın tanık olacağı diğer Güneş tutulması, 9 Mart 2016'da yaşanacak

Ünlü astrologlardan 17 Mart Salı günü için korkutan açıklama

Astrolojiye göre kritik bir tarih olan 17 Mart Salı günü Mars ve Uranüs gezegenlerinin kavuşumu dünya üzerinde ciddi tehlike arz eden durumlara neden olabilir. Gökyüzünde yaşanacak gezegen kavuşumu astrologları korkuttu. İşte detaylar...

Uranüs ve Plüton arasındaki bu görünümün tam açılı olarak son gerçekleşmesi, Türkiye için 17 Mart 2015 günü saat 05:00 civarına denk geliyor. Astrologlara göre, en kritik tarih olan 17 Mart'ta ciddi tehlike arz eden durumlar yaşanabilir.

17 MART DEPREM HABERCİSİ Mİ?

Ünlü astrologlar, 17 Mart'ta yaşanacak Mars Uranüs kavuşumunun kritik bir tarih olduğu konusunda hemfikirler… Astrolog Su Karakuş, 20 Mart'ta yaşanacak Güneş tutulmasının deprem habercisi olduğunun altını çiziyor.

Astrolog Nuray Sayarı ise 17 Mart'ta ayın Kova burcunda bulunmasıyla büyük ayaklanmaların olabileceğini belirtirken, Gezi olayları sırasında da gökyüzünde aynı etkilerin bulunduğunu ekliyor. Sayarı, 20 Mart'ta gerçekleşecek Güneş tutulmasının da yeryüzünde depremleri tetikleyeceğini öngörüyor.

1999 DEPREMİNDE DE AYNI TUTULMA YAŞANDI

Astrolog Filiz Özkol, dünyada yaşanabilecek toplu ölümlere dikkat çekerken , 20 Mart'ta yaşanacak Güneş tutulmasının Aslan burcunda gerçekleşeceğini ve aynı etkinin 1999 depreminde yaşandığını söyledi. Özkol, tutulmaların devlet adamlarına suikast, uçak kazası ve patlama gibi olayları gündeme getireceğini ekliyor.

"KAPALI MEKANLARDAN UZAK DURUN"

Filiz Özkol, "Gökyüzünün olumsuz etkilerinden nasıl korunabiliriz?" sorusuna ise "Doğum ve ölümden kaçılmaz. İçimizi ferah tutalım çünkü yapabileceğimiz bir şey yok. Kapalı mekanlardan uzak duralım" diyerek cevap verdi.

Anahtar Kelimeler: Güneş tutulması,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.