Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Avrupa Merkez Bankası startı verdi

9 Mart 2015 Pazartesi::

Avrupa Merkez Bankası, 1 trilyon euroluk parasal genişlemenin startını verdi. Varlık alımları için ayda 60 milyar Euro harcayacak olan ECB, ikincil piyasadan devlet tahvilleri de satın alacak

Yazı Boyutu : A A A A

ECB BUGÜN DUYURDU

Konuya ilişkin resmi açıklamada bulunan Avrupa Merkez Bankası, Euro para sistemi olarak kamu sektörü alım programı çerçevesinde devlet tahvili satın almaya başladıklarını duyurdu. Almanya Merkez Bankası da sabah saatlerinden bu yana tahvil piyasasında aktif olduğunu kaydetti.

EYLÜL 2016'YA KADAR HER AY 60 MİLYAR EURO

Avrupa Merkez Bankası bugün başlattığı programla en az eylül 2016'ya kadar her ay ayda 60 milyar Euro'luk varlık alımı yapacak. ECB, program sonunda totalde 1,1 trilyon euroluk bir parasal genişlemeye gitmiş olacak.

EURO BÖLGESİ'Nİ DURGUNLUKTAN ÇIKARTACAK

Avrupa Merkez Bankası bu tarihi hamlesi ile uzun zamandan beri Euro Bölgesi'nde yaşanan durgunluktan sıyrılmayı amaçlarken, enflasyonu ise yüzde 2 seviyelerine çıkartmayı hedefliyor.

TÜRKİYE'YE GELECEK FONLARDA PATLAMA YAŞANACAK

ECB'nin tarihi Euro operasyonu sadece Avrupa'yı değil başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkenin ekonomisine de olumlu yönde katkı yapacak. Dolardaki yükselişten ötürü son zamanlarda sıkıntı içinde olan Türk ihracatçılar için adeta ilaç olacak parasal genişleme ile Türkiye'ye gelecek fonlarda da patlama yaşanacak.

TÜRK İHRACATÇISINA DA YARAYACAK

Avrupa Birliği (AB) yüzde 41.3 ile Türkiye'nin en büyük ihracat pazarı. Avrupa'da yaşanacak bu parasal genişleme, AB'ye 62.8 milyar dolarlık satış yapan Türk ihracatçısının da hedeflerini yükseltecek.
Kaynak:haber7
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.