Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Babacan'dan 2 sürpriz öneri

15 Aralık 2014 Pazartesi::

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan G20'nin iş kolu olan B20 toplantısında yaptığı konuşmada iki sürpriz öneriyi gündeme getirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan G20'nin iş kolu olan B20 toplantısında yaptığı konuşmada iki sürpriz öneriyi gündeme getirdi. Türkiye'nin dönem başkanlığında ''Yatırım'' konusunun önemli başlıklardan biri olacağını söyledi

Babacan B20 Toplantısında Türkiye'nin 2 Sürpriz Önerisi Olduğunu Açıkladı
Babacan B20 Toplantısında Türkiye'nin 2 Sürpriz Önerisi Olduğunu Açıkladı Babacan B20 Toplantısında Türkiye'nin 2 Sürpriz Önerisi Olduğunu Açıkladı Babacan B20 Toplantısında Türkiye'nin 2 Sürpriz Önerisi Olduğunu Açıkladı

Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı kapsamında G20'nin alt kolu olan B20'de ilk toplantı bugün gerçekleştiriliyor. B20 toplantısının açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye'nin, G20 için iki sürpriz öneride bulunduğunu belirtti.

KOBİ'LER İÇİN ''KOBİ PLATFORMU'' ÖNERİSİ
Türkiye'nin KOBİ'leri çok önemsediğini ve G20 dönem başkanlığında KOBİ'lerle ilgili bir çok sorunu masaya yatıracaklarını belirten Babacan, 'Küresel KOBİ Platformu' kurulması konusunda anlaşıldığını söyledi. Babacan, dünyanın bir çok ülkesinden gelecek KOBİ temsilcilerinin bu küresel KOBİ forumunda tüm sorunları ele alacağını dile getirerek bu girişimin sadece 2015 yılı için geçerli olmaması gerektiğini de söyledi.

FONLAR YER ARIYOR
Babacan konuşmasında Türkiye'nin dönem başkanlığında ''Yatırım'' konusunun önemli başlıklardan biri olacağını ifade ederek, ''Fonlar uzun süreli yatırım yapacak yerler arıyor.'' dedi.

KADINLARA YÖNELİK 'W20' ÖNERİSİ
Türkiye'nin dönem başkanlığında yeni bir hat açmak istediklerini de dile getiren Babacan bunun adını ise 'W20' olarak belirlendiklerini söyledi. W20'nin iş kadınlarına yönelik olacağını ve İş kadınlarının sorunlarının bu toplantıda masaya yatırılacağını ifade eden Babacan, bu konuyla ilgili 20 ülke ile tam istişare edilmediğini vurgulayarak, '' Ama ben bu hattın açılacağına inanıyorum. Bunun da 2015 için değil sürekli olmasını istiyoruz.'' diye konuştu.

GELİŞMİŞ EKONOMİLERE UYARI
Bu dönemin gelişmiş ekonomiler için çok da iyi geçmeyeceğini de sözlerine ekleyen Babacan, ''Gelişmekte olan ekonomiler ise gelişmiş ekonomilerden daha fazla büyüme gösterecek. Gelişmekte olan ekonomiler cazipliğini koruyacak.'' dedi.

Anahtar Kelimeler: ali babacan, g20, devlet bakanı,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.