Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Online itibarınız ne durumda?

27 Mart 2013 Çarşamba::

Kurumlar ve ünlü kişiler hakkında itibarı zedeleyici bilgi ve görseller zaman içinde büyük zarara uğranmasını beraberinde getiriyor. İşte bu nedenle online itibar yönetimi yapmak ve bunların önüne geçmek giderek daha da önemli hale geliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

İnternet sayesinde bir kişi veya kurumun marka değeri ve itibarına zarar vermek çok kolay hale geldi. Sosyal paylaşım siteleri, bloglar kullanılıyor bunun için. Bazen ünlü bir kişi adına açılan twitter hesabından olur olmaz yazılar yazılıyor, bazen açılan bir blogdan şirketler veya ürünlerle ilgili gerçeği yansıtmayan haberler veriliyor.

En son Ali Sabancı’nın başına geldi böyle bir olay. Kendi adına açılmış bir twitter hesabından bir yorum yapıldı. Bu yorum gazetelere yansıyınca Sabancı, hesabın kendisine ait olmadığıyla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı. Peki böyle bir olay başa gelmeden online itibar yönetimi yapılamaz mı? Ya da kişiler ve kurumlar adına açılmış sahte hesaplar çıkmış asılsız haberler, ya da istenmeyen fotoğraflar internet ortamından kaldırılamaz mı?

Bu geçen yıla kadar zor bir süreçti. Ancak artık 24 saat içinde kendiniz ve kuruntunuzla ilgili itibar zedeleyici tüm bilgi ve görsellerin kaldırtabiliyorsunuz. Amerika’da bilişim hukukunu kullanarak online itibar yönetimi yapan Rubbit Türkiye bu konuda uzman şirketlerden. Amerika merkezli olan ve 2012 yılından bu yana Türkiye’de de hizmet vermeye başlayan Rubbitt Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Emre Teker, Türkiye’de itibar yönetimi ve bilişim hukuku kavramının henüz yeni olduğunu anlatıyor.

Sosyal paylaşım siteleri, forum ve blogların sayısı, kısacası internetin hayatımızdaki önemi her geçen gün artarken internetin, takibi mümkün olmayan bir mecra haline geldiğini söyleyen Teker, marka ve şahıslara ait internet üzerinde yer alan olumsuz yorum ya da asılsız haberlerle ilgili çözüme kavuşmamış binlerce dava olduğunu söylüyor. Bunun çözümü için Amerika’dan müdahale gerektiğini söyleyen Teker, 2012 yılında 700 kurum ve kişi ile çalışıp bu tarz davaları çözüme ulaştırdıklarının altını çiziyor.

Yaptıkları araştırmada Türkiye’de şirketlerle ilgili 10 içerikten 8’inin itibarı zedeler nitelikte olduğunu gördüklerini belirten Teker, bazı sektörlerde bu içeriklerin şirkete büyük zararlar verdiğini söylüyor. İnsanların alışveriş yapmadan önce yorumları okuduğuna ve alım kararını sonradan verdiğine de vurgu yapan Teker, zarar görmeden önlem almanın öneminin altını çiziyor. Geçmişin silinmesinin yanında müşterilerine bugün ve sonrası için 7-24 online içerik takibi hizmeti de verdiklerini söyleyen Teker, çalıştıkları 700 şirketten 300 tanesinin bu hizmeti aldığını da belirtiyor.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.