Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Güney Kıbrıs krizi ABD'ye yarayacak

19 Mart 2013 Salı::

Küresel piyasalarda Tatlı Cadı olarak bilinen ABD'nin önde gelen bankacılık analistlerinden Meredith Whitney, ABD borsalarının Güney Kıbrıs krizinden kârlı çıkacağını ifade etti.

Yazı Boyutu : A A A A

Güney Kıbrıs Pazartesi günü küresel borsaları kırmızıya boyasa da bazı analistler uzun vadede bu durumdan kârlı çıkabilecek piyasaların olduğuna işaret etti.

ABD’nin önde gelen bankacılık analistlerinden Tatlı Cadı lakaplı Meredith Whitney, kariyeri boyunca ABD borsalarına karşı hiç bu kadar iyimser beklentiler içinde olmadığını söyledi.

ABD BORSALARI KÂRLI ÇIKACAK

CNBC yayına katılan Whitney, “ABD borsaları için hayatım boyunca hiç bu kadar iyimser olmamıştım. Güney Kıbrıs’taki kriz ve Euro Bölgesi’ne yönelik tedirginlikten en çok ABD borsaları kârlı çıkacak” dedi.

Whitney, “Euro Bölgesi’nde devam eden borç krizi yatırımcılar güvenli liman arayışına itecek ve bu durumdan en çok ABD borsaları faydalanacak” dedi.

ELEŞTİRİ OKLARINI ÜZERİNE ÇEKMİŞTİ

Tatlı Cadı lakaplı ekonomist bugüne kadar hep kötümser yorumlarıyla bilinse de kariyerinde ilk kez bu kadar iyimser konuştu.

Whitney son iki yıldır küresel piyasalara yönelik tahminlerini tutturamadığı gerekçesiyle eleştiri oklarını üzerine çekmişti.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.