Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kültür & Sanat
Print Al

Musa ile Sessiz'e Boston'dan ödül

16 Mart 2013 Cumartesi::

Kuzey Amerika'nın ilk Türk belgesel ve kısa film yarışması niteliğindeki Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Jüri üyeliklerini Harvard Film Arşivi'nin Direktörü Haden Guest, Phoenix Gazetesi'nin film editörü Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nin film küratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimlerin yaptığı yarışmada, seyirciler de “En İyi Belgesel” ve “En İyi Kısa Filmleri” belirlemek için oy kullandılar. Bu yıl yarışma filmleri, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Boston Üniversitesi'nin yanı sıra ilk kez Goethe Enstitüsü'nde de gösterildi.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve 36 filmin finalist olduğu yarışmada En İyi Kısa Film Ödülü, yönetmenliğini Serhat Karaaslan'ın yaptığı “Musa” ve yönetmenliğini L. Rezan Yeşilbaş'ın yaptığı “Sessiz” (Be Deng) adlı kısa filmler arasında paylaşıldı.

En İyi Belgesel Ödülü ise yönetmen Aysun Bademsoy'un “Namus” (Ehre) adlı belgeseline verildi.

Seyirci ödüllerini, belgesel film dalında yönetmen Hüseyin Karabey'in “Bir Hayatı Masal Gibi Anlatmak” adlı filmi, kısa film dalında yönetmen Koray Sevindi'nin “Ekmek” adlı filmi aldı.

Yarışmada bu yıl da özel mansiyonlar verildi. Kısa film dalında özel mansiyona değer bulunan filmler Abdurrahman Öner'in “Buhar” ve M. Cem Öztüfekçi'nin “Nolya” adlı filmleri oldu.

Belgesel dalında ise Bülent Öztürk'ün “Beklemek”, Mizgin Müjde Arslan'ın “Ben Uçtum Sen Kaldın”, Bingöl Elmas'ın “Evcilik”, Hüseyin Bulut'un “Rastgele Orsa”, Savaş Karakaş ve Sibel Goloğlu Mesci'nin “Son Süngerci”, Ebubekir Çetinkaya'nın “Yuva” adlı filmleri özel mansiyona değer bulundu.

Gelecek yılın yarışma başvuruları 1 Şubat 2013'te başlayacak.

1964'ten beri faaliyet gösteren Boston merkezli New England Türk Amerikan Kültür Derneği'nce (TACS-NE) düzenlenen yarışmanın ana sponsorluğunu New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Turkish Cultural Foundation (TCF) ve Türk Hava Yolları yapıyor.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.