Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kültür & Sanat
Print Al

Çanakkale Şehitlerini Anma

17 Mart 2015 Salı::

Türkiye'de bir ilk! Sabah namazında...
Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında 18 Mart günü sabah namazında, 81 ildeki camilerinde, aynı anda şehitler için...


Yazı Boyutu : A A A A

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza atıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçe olmak üzere tüm yurtta 18 Mart günü sabah namazında aynı anda şehitlerin ruhu için eller duaya açılacak. Her il ve ilçenin merkezi bir camisinde sabah namazında gerçekleşecek programda, Kuran'ı Kerim'den ayetlerin okunmasının ardından tekbirler, tehliller ve salat ü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edilecek. Aynı anda tüm yurtta eller semaya açılıp, şehitlerin aziz ruhları için milyonlarca kişi dua edecek. 18 Mart sabahında tek yürek haline gelecek Türkiye, şehitlerini rahmet ve minnetle anacak.

O GÜNÜ HATIRLAMAK İÇİN HERKESE ASKER TAYINI

81 ilde sabah namazı ile başlayacak Çanakkale Şehitleri'ni anma programı kapsamında namaz sonrası vatandaşlara, Çanakkale'de vatanını savunmak için mücadele veren askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için “asker tayını” dağıtılacak. Her camide, vatandaşlara, buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ile tayın ekmeğinden oluşan öğün ikram edilecek. Şehit düşen askerlerin çoğunluğunun yaşlarının 13-20 arasında olduğu Çanakkale'de, Şehitleri Anma programına gençlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
(Yenişafak)


Anahtar Kelimeler: Çanakkale, şehit,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.