Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Babacan: 2013 OVP'den iyi olabilir

1 Mart 2013 Cuma::

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin 2013’te Orta Vadeli Program’da öngörülenden daha iyi bir yıl geçirebileceğini söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şirketlerin sicil bilgilerini reel sektöre açacak uygulamaya ilişkin basın toplantısında konuştu.

Babacan, bu yılın 2012’ye göre ekonomik aktivite açısından daha iyi bir yıl olmasını beklediklediklerini söyledi.

Babacan, "Büyüme oranımız bu yıl geçen yıla göre daha iyi bir oran olacak ve özellikle iç tüketimden gelen büyümeyle dış talepten gelen büyüme arasında daha dengeli bir yapıyı biz bekliyoruz " dedi.

Orta Vadeli Programda öngörülen yüzde 4’lük büyümenin üzerine çıkılabileceği sinyalini de veren Babacan, "Programımızı açıkladık biliyorsunuz orta vadeli hedefler beklentiler yine ihtiyatlıdır. Belki bir miktar daha iyi gelişmeler olabilir bizim orta vadeli programımızda, program yaptığımız parametrelerden bir miktar daha iyi bir tablo 2013 yılında görebiliriz. Ama biz her programımızda, 10 yıldır yaptığımız bütün programlarda hep ihtiyatlı tarafta durduk ve dedik ki sürprüz olursa hep olumlu tarafta olsun" diye konuştu.

Babacan dış açık konusunda da uyardı: "Harcamadan tüketiyorsak, sadece borçlanıp tüketiyorsak ilerideki ekonomik yapımız üzerinde problem oluşturuyor. Türkiye'nin özellikle dış açık konusunda dikkatli hareket etmesi gerekiyor" dedi.

ARTIK 'BEN SENİ NEREDEN BİLECEĞİM?' YOK

Şirketlerin, çek veya senet kabul edeceği kişinin sicilini görmesine imkân sağlayacak uygulamaya ilişkin protokol, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un İstanbul Hizmet Binası'nda, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz'in katıldığı törenle imzalandı.

Uygulamaya ilişkin bilgi veren Babacan, eskiden Merkez Bankası’nda sadece negatif sicilin tutulduğunu hatırlatarak artık kayıt yapan Bankalar Birliği’nin hem negatif hem de pozitif sicil tuttuğunu söyledi.

Babacan, " Şu anda sistemde sadece dönen çekler görülmüyor. Ne kadar çek ödediyse tutarıyla, adetiyle o da tutuluyor. Diyelim ki bir esnaf 20 yılda 2 bin çek ödemiş, 3 çeki dönmüşse kara listede oluyordu. Bu bilgiyi bütün piyasa gördükten sonra ticaret çok kolaylaşacak’ diye konuştu.

Hiç tanınmayan biri gelip vadeli mal istediğinde "ben seni nereden bileceğim arkadaş"sorusunun cevabı artık daha kolay olacağını ifade eden Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonra yine beni 'Ahmet'e sor, Mehmet'e sor' diyebilir ama benim aç sicilime bak, kendin karar ver" diyecek.

Anahtar Kelimeler: ekonomi, OVP, Ali Babacan, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.