Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Çağlayan yine rekor sözü!

28 Şubat 2013 Perşembe::

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ocak ayı dış ticaret açığının moral bozacak bir gelişme olmadığını, ihracatta aynı dönemde kırılan rekorun yıl sonunda tekrarlanacağını söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED)’İN 32. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dış ticaret açığının beklentinin üzerinde geldiğinin hatırlatılması üzerine Çağlayan, moralleri bozacak bir gelişme söz konusu olmadığını söyledi.

Çağlayan, ''Gelmiş olduğumuz seviye ve bugün açıklanan rakamlar 2012'yi iyi bir şekilde bitirdiğimizi ve 2013'e de çok iyi bir şekilde başladığımızın önemli bir göstergesidir. En yüksek Ocak ayı ihracatını yapmış bulunuyoruz. Rekorla başladık inşallah rekorla bitireceğiz'' cevabını verdi.

Dış ticarette, Ocak ayı ihracatının önemli bir artışla 11,5 milyar dolara ulaşırken, ithalatta da yükselme olduğunu ifade eden Çağlayan, ''Bunlar önümüzdeki dönem içinde bizi endişeye sevk edecek şekilde olmayacaktır. OVP hedeflerimiz çok net bellidir. Zaman içinde yaşanan dış ticaret açığındaki gelişim ve değişimde Türkiye'nin olumlu bir şekilde seyredeceğini düşünüyorum" dedi.

'YERLİ OTOMOBİLE HİÇ BU KADAR YAKLAŞMAMIŞTIK'

Çağlayan, otomotiv ihracatındaki düşüşün Avrupa’da yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığının altını çizdi.

Teşvik sisteminin otomotiv sektörü tarafından ciddi kabul gördüğünü anlatan Çağlayan, 'Otomotiv sektörü beklentilerinin çok üstünde bir teşvik sistemi ile karşılaştı. Yerli otomobil konusuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ben hiçbir zaman bir yerli otomobil yapımına bu kadar yaklaştığımızı görmemiştim'' diye konuştu.

Yerli otomobille ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Ekonomi Bakanı, Türkiey’deki 8 firmanın CEO’suyla görüştüğünü hatırlattı, bir kaç ay içerisinde bu firmalardan bazılarının programlarını kendilerine sunacaklarını söyledi.

Cenevre'deki fuar ziyaretinde görüşmeler yapacaklarını ifade eden Çağlayan, ''Yerli otomobil konusunda binek otomobilde bir plan hedeflemişken, buna ilave olarak hafif ticari araçlarda bunu gerçekleştirebileceğimizi görüyoruz. Hem binek hem hafif ticari araçta önemli yapılanmayı hep beraber göreceğiz'' dedi.

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.