Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Sakın bu bilgilerinizi kimseye vermeyin!

22 Şubat 2013 Cuma::

Kredi kartı borçlarını internetten sorgulamak isteyen kart sahipleri borçlu çıktı. Kart numaralarını yazdıktan sonra sorgula butonuna basanlar karşılarında hata uyarısını gördüler ancak iş işten geçmişti...

Yazı Boyutu : A A A A

Gerçekten bir hata olduğunu düşünen kart sahipleri aynı işlemi birkaç kez tekrarladılar. Gerçeği ise müşterisi oldukları bankalardan öğrendiler. “Kartınızdan 3 defa para çekilmiş, dolandırıldınız”.

Bir iki derken şikayetler git gide artıyor. www.sikayetvar.com'a gelen şikayetlere göre internetten kredi kartı borcunu sorgulamak için güvenliğinden emin olmadıkları internet sitelerine kart bilgilerini hatta anne kızlık soyadı ve kartın güvenlik şifresi gibi bilgileri girenlerin kredi kartlarından para çekildi. Borcunu sorgularken borçlu çıkanlar kredi kartı sahiplerini uyararak şu şikayetlerde bulundular:

İŞTE O YÖNTEM

“Kredi kart borcumu öğrenmek için internetten bakmak istedim Bir internet sitesinden bunu öğrenebileceğimi gördüm. Kart numaramı ve telefon numaramı yazdım şifre istemedi. Telefonuma bir mesaj geldi şifre vardı ve şifreyi girin dedi dalgınlığıma geldi ve o şifreyi girdim hata gösterdi tekrar bir mesaj yine hata tekrar bir mesaj yine hata 3 defa bu olayı tekrarladım ama kredi kartı şifremi vermedim. Bankayı aradım kredi kartımdan 3 defa 180 TL para çekildiğini söyledi. Ben müşteri olarak kredi kart şifremi kullanmadan birileri yada her kimse kredi kartımdan nasıl çekim yapabilir.”

BU BİLGİLERİ VERMEYİN!

“Telefon ile arayıp kart bilgilerimi isteyenlere dahi hiçbir bilgi vermedim. Kredi kartından çok fazla harcama yapmıştım ve harcamalarımı kontrol edebilmek için borç bilgimi sorgulatmak istedim. İnternette arama yaparken internet sitesine rastladım. Kredi kartı sahiplerine borç bilgilerini göstermeyi vaat ediyordu. Kart bilgilerimi girdim bilgiler eksik diyerek benden annemin kızlık soyadımı ve şifremi istedi. Basit bir sorgulama için bu kadar özel bilgiye gerek mi var diye düşünmeden bilgilerimi verdim. Sonra site hata vermeye başladı ve sorgulama yapamadım. Olayın dolandırıcılık olduğu ise bankadan gelen borç bilgisi ile oldu. Kredi kartımın limiti kadar borç geldi. Ödeyemedikçe bu borç giderek faizleriyle birlikte katlanacak. Ne yapacağımı bilemedim. Hemen bankayı aradım bilgi verdim. Şimdi ise tüm bilgilerle hukuki yoldan hakkımı arayacağım.”

BUNLAR İSTENİYORSA TUZAK!

Gelen şikayetler üzerine Şikayetvar uzmanları ““Bu sitelere kart yada banka hesap bilgilerinin girilmesi yeterli oluyor. Tüm veriler girildikten sonra sitede hata yazısı çıkıyor. O anda hata verdiği sanılan sistem aslında işlem yapanların kart ve banka bilgileri kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden oluyor. Benzer işlemlerde anne kızlık soyadı ve işlemin son aşaması olan 3 rakamdan oluşan kart şifresi isteniyorsa tuzak var demektir. Dikkatli olun.” şeklinde uyardı.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.