Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Besi sanayinde Şanlıurfa'ya dev yatırım

21 Şubat 2013 Perşembe::

Şanlıurfa'ya kurulacak olan Türkiye'nin en büyük organize besi sanayi bölgesinin temeli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik katılımı ile atıldı

Yazı Boyutu : A A A A

Temel atma töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Mehdi Eker, "bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Besi OSB'nin 8 bin 550 arazi üzerine kurulduğunu ve ilk etabının temelini attıklarını söyledi.

Eker, söz konusu tesis sayesinde Türkiye'nin, en büyük ve en modern besi bölgesine" sahip olacağını anlattı. Konuşmasına devam eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Mehdi Eker, "Şanlıurfa'da kurulacak olan besi bölgesi hayvancılıkla gıda sanayisinin önü açılacak, markalar olacak, ve tarıma dayalı sanayinin de gıda sanayinin de ihracatında inşallah markası haline gelecek. Yüz binlerce büyük baş hayvan burada yetiştirilecek" diye konuştu.

Temeli atılan Organize Besi Bölgesinin (OSB)'nin 1. etabında 2 bin 660 dekar kapalı alan ve 532 işletme olacağını kaydeden Eker, "532 besihane olacak, onun için Türkiye'nin en büyüğü, en önemlisi. Biz burada bunu büyük bir yatırım olarak düşünüyoruz. Türkiye'de hâlihazırda devam eden Kars, Amasya, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir, Yalova'ya ilaveten 2012 yılında biz bir tek yer programa aldık o da Şanlıurfa" şeklinde konuştu. Şanlıurfa'da 2. aşama olarak Organize Sera Bölgesi kuracaklarını aktaran Eker, bunun da Karaali köyü yakınlarında gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, Şanlıurfa'nın, Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olduğuna işaret ederek, 2012 itibarıyla kentin tarımsal değerinin 5.1 milyar TL'ye ulaştığını ifade etti. Çelik, temeli atılan tesisin de kısa sürede bitirilmesi için takibini yapacaklarını aktardı.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.