Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

BAE'den Türk yatırımcılara cazip teklif

15 Şubat 2013 Cuma::

Birleşik Arap Emirlikleri, Türk yatırımcıları Serbest Bölge'ye yatırıma davet etti. Hamriyah Serbest Bölgesi Ticari İlişkiler Direktörü Saud Salim Al Mazrouei BAE'de ticari faaliyetlere başlamak için gerekenleri açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sharjah Emirliği'nde bulunan Hamriyah Serbest Bölgesi Ticari İlişkiler Direktörü Saud Salim Al Mazrouei, Türk yatırımcıları Serbest Bölge'ye yatırıma davet ederek, ''BAE'de ticari faaliyetlere başlamak için ayda 570 dolar yatırım yapmak yeterli. Bu yatırımla birlikte firmanıza tahsis edilecek avantajlar ise 10 metrekare ofis, firmanızdan 4 kişiye oturma ve çalışma müsaadesi, telefon hattı ve posta kutusudur'' dedi.

Hamriyah Serbest Bölgesi Temsilcileri'nin Sheraton Ankara Otel'de düzenledikleri seminerde konuşan Mazrouei, Hamriyah Serbest Bölgesi'nin BAE'nin en hızlı büyüyen ve en ekonomik serbest bölgesi olduğunu söyledi.

Hamriyah Serbest Bölgesi'nin Dubai'ye yaklaşık 15 dakika mesafede bulunduğuna dikkati çeken Mazrouei, BAE'nin Orta Doğu, Asya ve Afrika'nın temel ihracat noktası olduğunu belirtti. Mazrouei, serbest bölgede 130'dan fazla ülkeden 5 bin yatırımcıya ve 80 bin firma temsilcisine hizmet verdiklerini de vurgulayarak, bölgede çalışan kişi sayısının 35 bine ulaştığını dile getirdi.

Bölgede 2 saatten az bir sürede şirket kurulabildiğine de dikkati çeken Mazrouei, bölgenin en önemli özellikleri arasında yüzde 100 vergi muafiyeti, yüzde 100 şirket sahipliği, yüzde 100 sermaye ve karın transferi ile ticari harçların tamamından muafiyeti gösterdi.

Bugün, 149 ülkeden 5 bin 500'den fazla firmanın faaliyetlerini sürdürdüğü serbest bölgede yatırım tutarının 2 milyar dolara ulaştığı bilgisini veren Mazrouei, bölgenin 22 milyon metrekare alanda dış ticaretten, endüstri sektörüne ve servis lisanslarına kadar farklı alanlarda hizmet verdiğini ifade etti.

Mazrouei, BAE'nin dünyanın en önde gelen ticaret ve finans merkezlerinden biri olduğunu kaydederek, ''BAE'de ticari faaliyetlere başlamak için ayda 570 dolar yatırım yapmak yeterli. Bu yatırımla birlikte firmanıza tahsis edilecek avantajlar ise 10 metrekare ofis, firmanızdan 4 kişiye oturma ve çalışma müsaadesi, telefon hattı ve posta kutusudur'' diye konuştu.

Bölgede 7 şehir bulunuyor
Mazrouei, Hamriyah Serbest Bölgesi'nde denizcilik, orman ürünleri, petro gaz, çelik, inşaat, petro kimya ve kozmetik olmak üzere 7 şehrin bulunduğunu dile getirdi.

Serbest Bölge'deki limanlar hakkında da bilgi veren Mazrouei, limanın 125 bin ton kapasiteye kadar büyük gemilere hizmet verdiğini ve çok fonksiyonlu olduğunu söyledi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.