Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Doğuş Grubu'nun yeni yatırımları

12 Şubat 2013 Salı::

Doğuş Holding'in tepe yöneticileri, yakın zamanda hayata geçirecekleri projeleri açıkladı

Yazı Boyutu : A A A A

Yeme-İçme sektöründe büyüyen Doğuş Grubu kendi etini ve patatesini üretmeye hazırlanıyor.
Tarım ve hayvancılığa verdikleri önemi özellikle vurgulayan Şahenk, “Hiçbir gelişmiş ülke yok ki sanayi ile birlikte tarım ve hayvancılıkta da ilerlememiş olsun. Bu nedenle Niğde üniversitesi’nde tarım fakültesi kurduk. Et işleme tesisi kuruyoruz. Hollandalı ortaklarla patates yetiştirip, işleyeceğiz” yorumunu yaptı. Ferit Şahenk, faaliyet gösterdikleri veya yeni girecekleri alanlardaki hayallerini açıklarken, Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan başta olmak üzere her bir alanın başkanı hedeflerini tek tek açıkladı.
Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan
Et işleme tesisi kuruyoruz, Niğde’de patates üreteceğiz
DOĞUŞ Holding CEO’su Hüsnü Akhan, Türkiye’de tarım ve hayvancılık ile gıda güvenliğinin Türkiye’de giderek önem kazanacağını belirterek, Niğde Üniversitesi’nde 4 bölümden oluşan tarım fakültesi kurduklarını söyledi. Öğretim üyelerine lojman da yaptıklarını anlatan Hüsnü Akhan, “Bütün eğitimin İngilizce verileceği fakültede 200 öğrenci yüzde 100 Doğuş bursuyla okuyacak” dedi. Tarıma nitelikli insan kaynağı yetiştireceklerini vurgulayan Akhan şöyle devam etti:
“Üniversitenin teknoparkında Ar-Ge şirketi de kurduk. Tohum ıslahı yapılacak. Niğde’de aldığımız arazi üzerinde uygulamalı tarım da olacak. 2000 ton kapasiteli et işleme tesisi kuruyoruz. Daha sonra kesim ve ondan sonra da besicilik kısmı gelecek. Hollandalı bir şirketle ortaklık kurduk; patates yetiştirip, işleyeceğiz. Konya’da 40 hektar arazi üzerinde ilk denemeleri yaptık. Bu işi de Niğde’de yapacağız.”
Dr. Chenot’la iki medikal spa kuruyor
· HÜSNÜ Akhan, sağlık turizminin giderek önem kazandığını belirterek, “Bu alanda biz D-Life ile uzun yıllardır hizmet veriyoruz. Şimdi 40 yılı aşkın süredir kendi geliştirdiği teknikler ile medikal spa konseptinde dünyanyn en önde gelen ismi olan Dr. Henri Chenot ile iş birliği yaptık. Bu işbirliği kapsamında Dr. Chenot’nun tekniklerinin uygulanacağı biri Bodrum, biri ise İstanbul’da olmak üzere iki lokasyonda çalışma yapılıyor. 2013 sonunda Bodrum Cennet Koyu’nda faaliyete geçecek olan spa konseptli tesiste denizden de faydalanılacak spor aktivitelerinin ağırlıklı olacağı programlar geliştirilecek. İstanbul’da açılacak olan tesis ise uygulamalar itibarıyla tam anlamıyla bir medikal spa olarak planlanıyor. İstanbul’da 2015 sonunda açılması planlanan tesis, İtalya Merano’da bulunan Palace Merano sonrasında dünyada Dr. Henri Chenot’nun tekniklerinin tamamının kullanıldığı tek merkez olacak. Güzel yaşlanmak isteyenlere de hizmet verecek” dedi.
Akhan, Akdeniz’deki en büyük marina grubu olduklarını hatırlatarak, otelcilik, marinada Avrupa’da satın almalar yapacakları mesajını da verdi.
Doğuş Otomotiv CEO’su Aclan Acar
Ehliyet sınavına talip olabiliriz
ARAÇ muayenesi hizmeti veren TÜVTURK’ten çıkmayı düşünmediklerini belirten Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, “Alman ortak TÜV SÜD ehliyet sınavları da düzenliyor. Onlardan, TÜVTURK’ten bağımsız olarak yapılacak bir ortaklıkla bu hizmeti Türkiye’de de verme yaklaşımı oldu. Şu anda inceliyoruz. Hatta Milli Eğitim Bakanlığı TÜV SÜD’ü ziyaret etmek istiyor bu kapsamda. Ehliyet sınavları konusunda devlet kararını verirse biz de talip olabiliriz” diye konuştu. Aclan Acar, çok konuşulan Volkswagen yatırımı için “Volkswagen yatırımını burada görmek Ferit Bey’in rüyası” dedi.
TEK BAŞIMIZA OLMAZ
Türkiye’nin sıfırdan otomotiv fabrikası kuracak teknik know-how, bilgi ve beceriye sahip olmadığını belirten Acar, yerli otomobil üretimiyle ilgili şöyle konuştu: “Uluslararası bir üreticiyle olmak kaydıyla veya Türkiye’de yapılacak büyük bir yatırıma ortak olmak kaydıyla bu yapılabilir. Çok şükür bunu yapacak kaynak Türkiye’de var ama sıfırdan bir otomobil tasarlayıp, üretecek know-how maalesef yok. Çok kısa, görünür bir gelecekte, bizim liderliğimizde böyle bir yatırım yok. Volkswagen grubuna böyle bir arzuları olursa ortaklık yapabileceğimizi bildirmiştik zaten.”
IMG-Doğuş CEO’su Ahmet Raif Ünivar
Yıldızların spor akademisi geliyor
DÜNYANIN en büyük eğlence, moda ve spor şirketlerinden IMG ile Doğuş’un yaptığı ortaklık sonucu kurulan IMG-Doğuş şirketinin CEO’su Ahmet Raif Ünivar, IMG’nin Florida’da bulunan spor akademisini İstanbul’a taşıyacaklarını söyledi. IMG Sport Academy’nin 600 hoca ile sadece 1000 öğrenciye ders verdiğini hatırlatan Ünivar şu bilgileri aktardı: “Tenis şampiyonlarının yüzde 70’i, golf şampiyonlarının yüzde 80’i buradan çıkıyor. Federer, Sharapova, Williams kardeşler, Tiger Woods gibi isimler ya buradan çıkma ya da burada performans artırma eğitimi almış. Hem sıfırdan yetenekli sporcular yetiştiriyor hem de yetişmiş sporculara yüzde 20 performans artırıcı eğitimler veriyor. İstanbul’da 1800 dönüm arazi üzerinde bu akademinin benzerini kuruyoruz. Ayrıca Bodrum’da da yaz kampı olacak. Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’da düzenlenmesi için de itici güç olacak.”
TÜRKİYE LİGİNİ SATACAĞIZ
Ünivar, Galatasaray TT Arena’nın localarını IMG’nin pazarladığını hatırlatarak, bu tür çalışmaları diğer stadyumlarda da yapacaklarını söyledi. Beşiktaş ile bu anlamda bir süreçte olduklarını belirten Ünivar, “90 gün sürecek ‘İnönü’ye Veda’ kapsamında ‘İstanbul Calling’ konserleri düzenleyeceğiz. Biliyorsunuz organizasyon şirketi Pozitif’i de bünyemize kattık. İstanbul dışında da konser ve şovlar yapmak istiyoruz” diye konuştu. Ünivar, bir hedeflerini de futbol takımlarına televizyon kanalları kurmak ve Türkiye ligini yurtdışında pazarlamak olarak açıkladı.
İstanbul Moda Haftası dünya takvimine girdi
· IMG-Doğuş CEO’su Ahmet Raif Ünivar, İstanbul Moda Haftası’nın mart ayından itibaren kendilerinin kontrolünde düzenleneceğini belirterek, “İstanbul’u dünya moda takvimine soktuk.
Bu kapsamda artık mart ve ekim aylarında düzenlenecek. Örneğin Berlin’de şehir gerçek anlamda moda ekseninde dönüyor. İstanbul’da da böyle olsun istiyoruz” dedi.
D.ream CEO’su Levent Veziroğlu
Yeme-içmede hedef ilk 3 büyümeye devam
SON döneme damgasını vuran yeme-içme sektöründeki satın almaların devam edeceğini belirten D.ream CEO’su Levent Veziroğlu, “Bütün satın almaları belli bir strateji doğrultusunda yaptık. Türkiye’de bu alandaki en büyüğüz. Ortadoğu’da ilk 3 ve Avrupa’da ilk 5’teyiz. Hedefimiz Avrupa’da da ilk 3’te olmak. Hem organik hem inorganik büyümeyi sürdüreceğiz” dedi. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında muhtemel satın almalar için incelemelerinin sürdüğünü kaydeden Veziroğlu, yakın zamanda Nispetiye Caddesi’nde GQ’yu açacaklarını söyledi. Veziroğlu, Lacivert’i satın almadıklarını ve Kahve Dünyası’nda ise son aşamaya geldiklerini anlattı.

Anahtar Kelimeler: gündem, Doğuş Grubu, yatırım,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.