Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Şahenk: 2013'te sürprizlerimiz var

24 Ocak 2013 Perşembe::

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, 2013 için sürpriz açıklama yaptı

Yazı Boyutu : A A A A

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'ta CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin ekonomik performansını değerlendiren Şahenk şunları söyledi:
"Gerçekçi, zor kararları Türkiye aldı. Kağıt üzerinde yazılanları hayata geçirdi. Siyasi istikrar çok önemli rol oynadı. Türkiye'yi bu anlamda tebrik etmek lazım. IMF'nin programını Türkiye A'dan Z'ye kendi programı olarak uyguladı. Bu değişimler sonucunda Türkiye gerekli güveni aldı. Borçlanma faiz oranları aşağı geliyor. Dünyada bu kadar likidite var da ondan mı oluyor, ben buna inanmiyorum. Güven sağlanmasaydı bu kadar para gelmezdi. Türkiye'deki piyasalar bu değişimin gerçekçi olduğunu ve hakkını vererek rating kuruluşları öncesinde yaptılar."

"Kredi notu ne zaman artar" sorusunu yanıtlayan Şahenk, "Türkiye'nin bugünkü rakamları çok daha iyi olmayı hak ediyor. Birkaç ay içinde rating kuruluşlarından da buna dönük konuşmalar gelecektir. Piyasanın verdiği rating benim için çok daha önemli. Piyasa bu ratingi veriyor" dedi.

Şahenk, ekonomik problem olarak başlayan dünyadaki krizin politik krize döndüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD sonunda doğru yolu buluyor. Avrupa halen zaman satın almaya çalışıyor. Avrupa'da karar vericiler olayın gerçeğini konuşmaktansa tiyatroya devam ediyorlar. Dünya bu problemin büyüklüğünü anladı. Belli şekilde de karar alınması gerektiğini gördü."

2013TE IMG-DOĞUŞ OLARAK SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK
Doğuş Holding'in hedefleri hakkında konuşan Şahenk, "İş dünyası kendi memleketinin parametresidir. Biz Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz. Türkiye'nin bölgede güç olacağına inanarak yatırım seferberliğini daha büyük düşünmeye başladık. Yunanistan'da, Hırvatistan'da olsun 15 bin tekne kapasitesi olan büyüklüğe geldik. Artık oralarda Türkiye'nin ekonomik gücü konuşulmaya başlandı. Hem Türk bayrağını götürmek, hem Türkiye'nin nerelere koştuğunu göstermek. Uzakdoğu'nun ikinci büyük e-ticaret platformu Kore'de buamadıkları fırsatlar için Türkiye'ye bakıyor. 2013'te sürprizlerimiz IMG-Doğuş ortaklığında olacak" dedi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.