Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

İletişimin yönü değişti

23 Ocak 2013 Çarşamba::

Bir gencin Facebook’ta ortalama 415 arkadaşı var. Başka bir bakış açısı ile, bir markanın sadece 2.500 kişi bir araya getirerek 1 milyon kişiye ulaşma imkanı var.

Yazı Boyutu : A A A A

KESİNTİSİZ ETKİLEŞİM DÜNYASINA GENÇLER BİR ADIM ÖNDE GİRDİ

Bir gencin Facebook’ta ortalama 415 arkadaşı var. Başka bir bakış açısı ile, bir markanın sadece 2.500 kişi bir araya getirerek 1 milyon kişiye ulaşma imkanı var.

Facebook’ta her iki öğrenciden birisi en az bir markanın sayfasını takip ediyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin Facebook üzerinden etkileşimde olduğu marka sayısı şaşırtıcı: ortalama 43 marka sayfası.

Sosyal medyada çıkan markalar hakkındaki olumlu ve olumsuz yorumlar, her iki gençten birisini etkiliyor. Olumsuz yorumlardan etkilenme oranı, olumlu yorumlardan etkilenme düzeyine göre çok daha fazla. Twitter’da üniversite öğrencilerinin takip ettiği ortalama ünlü sayısı 24, liseliler arasında ise 23. Marka sayfaları, özellikle markaların yeniliklerinden ve kampanyalarından haberdar olmak için takip ediliyor.

İLETİŞİMİN YÖNÜ KAYBOLDU
"Sosyal mecralarda tüketiciler, markalar, firmalar kısacası herkes her şeyle sürekli etkileşim halinde. Bu nedenle de iletişimin yönü gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor. Her noktadan her yöne doğru akan farklı dinamiklere sahip bir iletişim ortamı oluştu.

Gençler, sosyal mecralarda fikirlerini, isyanlarını, sevinçlerini, olaylara tepkilerini, herhangi bir konudaki eleştirilerini özgürce dile getirebiliyorlar. Bu özgürlük, kendilerine daha çok söz sahibi olma hakkı tanıyor.

Gençler artık hayatlarında bir yeri olan markaları seçiyor, markalara seslerini duyurmaya çalışıyor. Markaların hikayelerini dinlemektense, kendi hikayelerini anlatmaya çalışıyorlar.

Markaların bu noktada soracağı soru: “Bu hikayede ben neredeyim?”

Günümüzde markalar, sosyal paylaşım siteleri yoluyla gençlerin dünyalarına girebilir, onları yakından tanıyabilir, fikirlerini/ görüşlerini rahatlıkla alabilir durumda. Gençleri tanıyarak, dinleyerek, kendilerini önemli hissettirerek, onların dilinden yapılan iletişimler markaları bir adım öteye taşıyacaktır."

RNA Değişim Yönetimi

Youth Insight araştırmasından alınmıştır.
ARAŞTIRMANIN KÜNYESİ
Hedef Kitle: Lise ve Üniversite Öğrencileri
Örneklem Büyüklüğü: 1.000 (500 lise, 500 üniversite öğrencisi)
Coğrafi Kapsam: Lise: İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Erzurum, Gaziantep
Üniversite: 7 coğrafi bölgeden 24 Devlet, 13 vakıf üniversitesi
Veri Toplama Yöntemi: On-line

Kaynak: TÜAD | Türkiye Araştırmacılar Derneği Kasım A Bülten/ Sayı:82 , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.