Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çalışanlara 7/24 destek

21 Ocak 2013 Pazartesi::

Çalışma yaşamında sorunların nerede, ne zaman, nasıl gelişeceği bilinemez. Ancak artık çalışanların sorunlarını 7/24 dinleyecek bir merkez var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ’Alo170’, 7/24 çalışanların sorularını yanıtlayacak...

Yazı Boyutu : A A A A

ÇALIŞANLARIN SORUNUNU ’ALO 170’ ÇÖZECEK
Ekibin yüzde 40’ının kadın, yüzde 50’sini ise engellilerin oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ’Alo170’, 7/24 çalışanların sorularını yanıtlayacak

Çağrı merkezlerinin ülkemiz için ne derece önemli bir istihdam kaynağı olduğunun devlet ve hükümet nezdinde daha iyi anlaşılmasıyla birlikte, kamu kurumlarının çağrı merkezleri üzerinden vatandaşlara daha etkin hizmet verdiği bir dönem yaşanmaya başladı. Kamu kurumlarının hafta içi sabah 9, akşam 5 çalışma algısını kökten değiştiren çağrı merkezleri, vatandaşlara 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunuyor ve vatandaşlara tek telefonla kolay ve hızlı bir erişim olanağı sunuyor. Öyle ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Turkcell Global Bilgi işbirliği ile hizmet veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO170, yurt dışında, ilk temasta sağladığı yüzde 85’lik yüksek çözüm oranı ve müşteri memnuniyetiyle örnek kamu projesi olarak büyük bir başarıya imza attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Turkcell Global Bilgi işbirliğiyle Karaman’da hizmet veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO170, geçtiğimiz günlerde Londra’da çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en prestijli organizasyonlarından ContactCenterWorld. com’un düzenlediği "2012 Top Ranking Performers" Bölge Finalleri’nde "En İyi Dış Kaynak İş Ortaklığı" kategorisinde ödüle layık görüldü. Böylelikle bu ödül Türkiye adına kamuda da doğru kanalların kullanılması durumunda insanların hayatlarını kolaylaştırılabilecek, son derece profesyonel çalışmaların yapılabileceğinin göstergesi oldu.

Çalışanların yüzde 49’u kadın
Kasım 2010’da hizmet vermeye başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO170, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında 7/24 kesintisiz hizmet vermek, etkin ve hızlı çözüm sunmak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR’un bir arada toplandığı, vatandaşın tek çözüm noktası olmak amacıyla kurulmuş. Günde ortalama 11 bin çağrının karşılandığı, Türkiye’nin her yerinden 170 numarasıyla 7 gün 24 saat ulaşılabildiği merkezde, 110 adet operasyon masası bulunuyor ve çalışanların yüzde 49’u kadınlardan, yüzde 50’si ise engellilerden oluşuyor.

Bakanlık çalışanlarına 26 bin mesai günü tasarruf
ÇSGB,İŞKUR ve SGK kurumlarının yaklaşık 300 hizmetini entegre bir şekilde sunarak, bakanlık çalışanlarına yılda 26 bin mesai günü tasarruf sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO170, aynı zamanda operasyonel verimliliği yüzde 48’den yüzde 90’a çıkartmış ve ülke ekonomisine milyonlarca TL katkı sağlamış. Elli bin sayfanın üzerinde mevzuatla ve 3 binin üzerinde farklı soru ile ÇSGB, SGK ve İŞKUR kurumlarının hizmetlerine ilişkin her konuda vatandaşın tek kontakt noktası olan çağrı merkezinde, bugüne kadar toplam 3.3 milyonun üzerinde vatandaşın talebi karşılanmış. Yüzde 85 müşteri memnuniyeti oranıyla çalışan merkezde, vatandaştan en çok kayıt dışı istihdam, emeklilik işlemleri, özürlü aylığı, hizmet dökümü ve iş başvurusu talepleriyle ilgili sorular geliyor. Tüm kurum birimleriyle tam bir uyum içerisinde çalışan iletişim merkezi, güçlü altyapı sayesinde ilk temasta cevaplanamayan başvuruları üç iş günü içinde çözüme kavuşturuyor.

ALO 170 en büyük sosyal sorumluluk projesi
ALO 170, çalışanlarının yarısının engelli olması dolayısıyla da aynı zamanda Türkiye’nin en büyük kamu sosyal sorumluluk projesi olma özelliğine sahip. Çağrı merkezinde görev alan engelli vatandaşlar bu sayede sosyal hayatın içinde aktif rol alabiliyor, hem aile hem de ülke ekonomisine sağladıkları katkının mutluluğunu yaşıyorlar. Turkcell Global Bilgi, çağrı merkezi hizmetleriyle çağrı merkezi süreçlerini kurum içi süreçlere de entegre ediyor. Örneğin Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170 hattı, arka tarafta İŞKUR, SGK ve ÇSGB çalışanlarıyla bir arada çalışıyor. Bu sayede kurum çalışanları bütün süreçlere dahil olurken, bir yandan kurum çalışanlarının da vatandaş taleplerine dönüş hızları ölçülebiliyor. Bu ölçüm sayesinde kurum içi süreçlerde de birçok iyileştirme yapmak mümkün hale geliyor.

18 lokasyonda çağrı merkezi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO170 çağrı merkezinde ÇSGB, SGK ve İŞKUR kurumlarının hizmetlerine ilişkin gelen her türlü soru, bilgi ve teknik anlamda tam donanıma sahip çalışanlar tarafından büyük bir hassasiyet ile karşılandığını vurgulayan Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan, "İlk temasta sağlanan yüksek çözüm oranı sayesinde çok olumlu geri dönüşler aldıklarını, yurt içi ve yurt dışında toplam 18 lokasyonda 10 bin çalışanımızla hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Alo 170 ve Turkcell Global Bilgi kamu ve özel sektörün ortak çözümü bir arada sunduğu önemli bir konsept olduğunu belirten SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü ve Bakanlık Bilişim Koordinatörü Adem Onar ise şöyle konuştu :"Bu ödül bilişim altyapısı olarak kesintisiz ve kaliteli hizmet anlayışımızın başarısının da en önemli belirtisi. Hem sistemsel hem de yazılımsal olarak önümüzdeki dönemlerde de daha birçok önemli başarıya imza atma gayreti içerisinde olacağız. Bu ödül aynı zamanda Türkiye’nin BT teknolojilerini insanımızın hizmetine başarıyla sunmasının dünya çapında test edilip onaylandığının da önemli bir göstergesi."

Kaynak: Eylem Aktay , Link : www.isteinsan.com

Anahtar Kelimeler: gündem, SGK, alo 170,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.