Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Pazarlama - Satış
Print Al

Krizde reklam fırsatını iyi kullanın

20 Ocak 2013 Pazar::

Çoğu şirketin tanıtım bütçelerini kıstığı bir dönemde bunun tam tersi bir strateji benimseyen firmanın son dönemdeki atılımlarında şirketin ikinci kuşak temsilcisi Fatih Karaca’nın etkisi büyük.

Yazı Boyutu : A A A A

Genç yönetici, Karaca ve KRC markalarının yanı sıra şirket bünyesinde yer alan Aksiyon ve Emsan’ın da yapılanmasında etkin rol oynuyor. Özellikle 38 yıllık bir geçmişe sahip olan Emsan’a yeni bir vizyon kazandırmak için kolları sıvayan Karaca, “Bir yıl önce satın aldığımız Emsan’ı bambaşka bir marka olarak konumlandırıyoruz. Emsan için İstanbul’da Basın Ekspres Yolu üzerinde 25 bin metrekare açık, 10 bin metrekare kapalı alana sahip bir tesis kuruyoruz. Bir – iki aya kadar faaliyete geçecek. Bu tesise toplam 10 milyon dolarlık yatırım yaptık. Emsan için 2010 yılında 50 milyon dolar ciro hedefliyoruz” diyor.

Temeli 70’lerde atılmış
Karaca’nın temelleri 1973 yılında Arif, Muzaffer, Sami ve Rami Karaca kardeşler tarafından İstanbul Süleymaniye’de atılmış. ‘Karaca Züccaciye’ adı altında kurdukları şirketleri aracılığıyla cam işine giriş yapan kardeşler, 30 kişiyi çalıştırdıkları küçük atölyelerinde cam ürünlerin üzerine desen yapıyorlarmış. Daha sonra porselen satışına da başlayan Karacalar, 90’lı yıllara gelindiğinde o dönemin popüler işlerinden olan elektrikli küçük ev aletlerinin distribütörlüğüne de soyunmuşlar.

Zamanla ulaştıkları geniş müşteri portföyünden cesaret alarak ‘Karaca’ markasıyla üretim yapmaya karar vermişler. 1999 yılında kendi markalarıyla çelik tencere setleri üretmeye başlamışlar. İki yıl sonra, yaptıkları araştırmalar sonucunda dünyanın en kaliteli porseleninin Fransa’nın Limonge Bölgesi’nden temin edildiğini öğrenmişler. Gerekli bağlantıları kurup hammaddeyi buradan alarak Tunus’ta porselen üretimine başlamışlar.

O yıl patlak veren 2001 krizine rağmen yurt dışında böyle bir açılımdan çekinmeyen dört kardeş, bu cesur

Tasarımlar İtalyan
Şirket cirosunun yüzde 1.5’ini Ar–Ge’ye ayırıyor. İtalyan tasarım ofisleriyle çalıştıklarını ifade eden Karaca, “Tasarımda İtalyanlar’la çalışıyoruz. Ama bazen onların tasarımları üzerinde oynamalar yapıyoruz. En çok porselende yemek takımı satıyoruz. Yılda 150 bin yemek takımı satıyoruz diyebilirim” diyor.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.