Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Pazarlama - Satış
Print Al

Airbus 3. Havalimanı'na üs kuruyor

9 Mayıs 2015 Cumartesi::

İstanbul'a yapılacak 3'üncü Havalimanı daha bitmeden yatırım çekmeye başladı. Airbus alanda bakım, onarım ve lojistik üssü kurmak istiyor. Şirket, Limak'tan 20 dönümlük arazi talep etti


Yazı Boyutu : A A A A

Sadece Türkiye'de değil tüm bölgedeki havacılık dengelerini değiştirmesi beklenen İstanbul'a yapılacak 3'üncü Havalimanı, şimdiden yabancı yatırımcıların radarına girdi. Daha yapım aşamasındayken dünyanın iki uçak üreticisinden biri olan Airbus'tan yatırım talebi geldi. Geçtiğimiz hafta Priştine'de yürütülen havacılık eğitim projesi Limak ASI'nin öğrencileriyle birlikte Airbus'ın davetlisi olarak Fransa'nın Toulouse kentine giden Limak Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, burada hem üretim tesisini gezdi hem de dev şirketin yöneticileriyle görüştü. Toplantı sonrasında beraberindeki gazetecilere bilgi veren Özdemir, Airbus Gayrimenkul Bölümü'nün üst yöneticilerinin kendilerinden yatırım için yer talep ettiklerini açıkladı.

ALIMLAR DOĞU'YA KAYIYOR
Airbus yöneticilerine 3'üncü Havalimanı'yla ilgili bir sunum yaptıklarını anlatan Özdemir, şöyle konuştu: "Projeyle yakından ilgileniyorlar. Söylediklerine göre artık uçak siparişleri Batı'dan Ortadoğu'ya doğru kaymış. Geçen yıl gelen 140 sipariş içinde sadece bir İngiltere varken, geri kalanı Orta ve Uzakdoğu'dan gerçekleşmiş. Dolayısıyla 'bizim bu pazarlara yakın olmamız gerekiyor. Uçakların bakım, onarımlarının yapıldığı, yedek parça ve simülatörlerin bulunduğu bir lojistik üs kurmayı planlıyoruz. Nasıl işbirliği yapabiliriz' diye sordular. Bir yer kiralamak istedikledini söylediler."

PLAN DEĞİŞTİRDİLER
Airbus'a master planındaki bir araziyi gösterdiklerini belirten Özdemir'in verdiği bilgiye göre dev uçak üretici ilk etapta 20 dönümlük bir arazi kiralamayı planlıyor. Özdemir, "Bu daha ilk adım. Airbus'ın projesi gerçekleşirse dünyanın iki büyüğünden biri İstanbul'a gelmiş olacak. Airbus'ın kendi okulları var. 'sizi Türkiye'deki okullarla evlendiririz' dedik. Buranın uçak firmalarının lojistik üssü olacağına inanıyorum" dedi. Airbus'ın daha önce bu yatırımı farklı ülkelerde yapma kararı aldığını söyleyen Özdemir, "Ancak daha sonra, işlerin planladıkları gibi gitmemesinden dolayı Türkiye'ye yönelmişler. Türkiye'deki nitelikli işgücünün de bunda etkisi var. Çünkü diğer ülkelerde İngilizce bilen insan bulma konusunda sıkıntı yaşamışlar. Bir başka etken de THY'nin yurtdışındaki başarısı oldu" diye konuştu.

ENERJİDE HOLDİNGLEŞECEK
Limak'ın enerji yatırımlarından da bahseden Ebru Erdoğan, "Enerji alanında dikey entegrasyonunu tamamlamış en büyük gruplardan biriyiz. Önümüzdeki dönemde enerji grubumuzu bir araya toplayıp, Limak Enerji Holding'i kurabiliriz. Hedefimiz üretim ve dağıtımda Türkiye'nin ilk 3'ü arasına girmek" dedi.

KONUMUNA PAHA BİÇİLEMEZ
Limak-Kolin-Cengiz-Kalyon-Mapa Ortak Girişimi tarafından hayata geçirilecek 3'üncü Havalimanı'nın coğrafi açıdan çok stratejik bir konumda olduğunun altını çizen Özdemir, "Bu coğrafi konum parayla satın alınamayacak kadar kıymetli. Bu nedenle tüm dünya havacılık piyasasının gözü bu havalimanında. Airbus gibi dev şirketlerin burada yer istemesi Türkiye'nin havacılık üssü olması açısından önemli" dedi.

LYON VE NİCE HAVALİMANI ÖZELLEŞTİRMELERİNE BAKIYORUZ
Ebru Özdemir, Avrupa'da yeni havalimanı özelleştirmeleriyle ilgilendiklerini ifade etti. Özellikle Fransa'yı takip ettiklerini anlatan Özdemir, "Burada da seçimler var. Lyon ve Nice havalimanları nı izliyoruz. Lyon'lu ortağımız da bizi bu konuda motive ediyor. Havacılık sevdiğimiz bir iş. Avrupa'ya katma değer oluşturabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Airbus, 3. Havalimanı,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.