Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Şirketler tasarımcı peşine düştü

15 Ocak 2013 Salı::

Satış noktasında pazarlamanın yaygınlaşması bu alanda çalışacak kişilere ihtiyacı artırdı. IMC Global Başkanı Volkan Keskinoğlu, özellikle üretimden anlayan tasarımcılara gerek duyulduğunu vurguladı

Yazı Boyutu : A A A A

Son zamanlarda satış noktalarında gördüğümüz stant ve satış temsilcisi sayısında ciddi oranda artış oldu. Müşterileri her ortamda etkili bir şekilde yakalamayı hedefleyen markalar özellikle satış noktasında pazarlama faaliyetlerine ağırlık vermeye başladı. Uzmanlar planlanmamış alımların yüksek sayıda olmasının ve satın alma kararlarının yüzde 79'unun satış noktasında alınmasının pazarlama yöneticileri için dikkat çekici bir pazarlama fırsatı oluşturduğunu söylüyor. Ayrıca bu durumun farkında olan pazarlama yöneticileri satış noktasındaki pazarlamanın, satış ve pazar payını artırma potansiyelini artık göz ardı edemediklerini belirtiyor. Türkiye'de satış noktasında pazarlamanın artık yükselen bir trend olduğunu ve firmaların pazarlama stratejilerinde yer aldığını dile getiren ICM Global Başkanı Volkan Keskinoğlu, satış noktasındaki faaliyetlerde gerek tasarım ve marka, gerekse perakendeciler açısından tüketicinin satın alma kararına çok büyük etkisi bulunduğunu vurguluyor. Keskinoğlu, yapılan bazı çalışmalarda satış noktasında pazarlamaya önem veren markaların cirolarını yüzde 45 oranında artırdığının gözlemlendiğini ifade ediyor. Satış noktasında pazarlamanın bu denli önemli hâle gelmesi istihdama da ciddi katkı sağladı. "Satış noktasında pazarlama denildiğinde içerisinde tasarımcılardan, üreticilere, marka yöneticilerinden satış kanalında reklamlardan sorumlu pazarlama yöneticilerine uzanan çok geniş bir çalışan portföyü mevcut" diyen Volkan Keskinoğlu, buna satış noktasında yeni gelişen dijital uygulamalar da eklendiğinde IT görevlileri, program yazılımcıları, teknoloji üreticilerinin de iş imkânının arttığını söylüyor. Bu alanın önemi anlaşıldıkça özellikle sadece bu alanda hizmet vermek isteyen tasarımcıların ortaya çıktığını söyleyen Keskinoğlu, en çok yenilikçilik gerektiren pozisyonlar için istihdamın arttığını vurguladı.

"AYRI BÖLÜMLER KURULMALI"
Yurtdışında sadece satış noktasında pazarlama alanında çalışacak tasarımcı, üretici gibi kişilere yönelik okullarda bölümler olduğunu söyleyen Keskinoğlu, bunun tek başına bir alan olduğunu belirterek "Sadece satış noktasında pazarlama malzemeleri tasarlayan şirketlerde 15 ila 30 tasarımcı çalışıyor ve her biri ayrı kategorilerde uzmanlaşmış. Örneğin bir kısım tasarımcı hızlı tüketim malları (FMCG) alanında uzmanlaşırken, diğerleri tekstil alanında uzmanlaşıyor ve tüm kariyerlerini bu alanda ilerletiyor" diye konuşuyor. Keskinoğlu, Türkiye'de ise tasarımcıların her türlü işi ele almak ve bu alana yönelik bir okul olmadığı için işi işte öğrenmek durumunda kaldıklarına dikkat çekiyor. "Türkiye'de satış noktasında pazarlama alanında belirli bir istihdam olmasına rağmen özellikle bu alan için yetiştirilmiş eleman yok" diyen Keskinoğlu, bu anlamda Türkiye'de önde gelen üniversitelerle temasa geçerek tasarım ve üreticilerin sektöre yönelik yetiştirilmek üzere ayrı bölümler kurmalarına ikna etmeye çalıştıklarını anlatıyor. Keskinoğlu, amaçlarının üretimden anlayan tasarımcılar ve tasarımdan anlayan üreticiler yetiştirmesini sağlayarak sektörü güçlendirmek olduğunu vurguluyor ve ekliyor: "Bu anlamda POPAI tarafından düzenlenen satış alanındaki tasarım uygulamaların yarıştığı OMA ödül mekanizması da satış noktasında pazarlama sektöründeki efektifliği değerlendiren tek yarışma. İstihdama katkısı da tartışılmaz."
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.