Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Yoğurt ve ayranımız dünya markası olacak

15 Ocak 2013 Salı::

TÜSİAD’da başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Muharrem Yılmaz, şirketi Sütaş’ı Türkiye’de yatırımları ikiye katlayacak, global ligde ‘marka’ yapacak stratejiyi çizerek bırakıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Bu hafta perşembe günü Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) genel kurul toplantısı var. Bir aksilik olmazsa tek aday Muharrem Yılmaz, başkanlığı Ümit Boyner’den devralacak ve yeni başkan olarak TÜSİAD’da en tepeye çıkacak.
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yeni göreviyle birlikte şirketi Sütaş’la ilgili operasyonu profesyonellere bırakmaya hazırlanıyor. Fakat Yılmaz, bunun öncesinde Sütaş’a gerek yerel gerekse global çapta önemli hedefler belirlemiş durumda.
Seçim öncesinde Miliyet’e konuşan Bursa, Karacabeyli işadamı Muharrem Yılmaz, “Yatırım yapmaya devam edeceğiz. Doğu bölgesinde ve Batı’da iki yatırım projemiz var. Madem ülkenin iki katı üretime ihtiyacı var bizde Sütaş olarak kapasitemizi iki katına çıkaracak yatırımlar yapacağız” dedi.

Yılmaz ayrıca, “Uluslararası olarak en önemli rekabet ettiğimiz ürünlerimizi, yoğurdumuzu, ayranımızı dünya sofrasına koymak istiyoruz. Makedonya’da süt ve süt ürünleri tesisleri satın aldık. Balkan ülkelerine ürünlerimizi satacağız. Örneğin, Sütaş Ayran’ı biliyorlar ve bekliyorlar” diye konuştu.

Ottan sofraya...
Sütaş olarak, amaçlarının sütün iyiliğini, bereketini yaymak olduğunu açıklayan Muharrem Yılmaz, “Bu işi aşkla tutkuyla yapıyoruz. “Ottan Sofraya” adını verdiğimiz ve entegre yönettiğimiz bir iş modeli oluşturduk. Bursa’nın Karacabey ilçesinde ve Aksaray ilinde kurulmuş sütçülük merkezlerimiz var. Büyük çiftliklerimiz var. Üreticinin hayvanına verdiği yemden, ürünün nakliye koşullarına kadar her aşamayı gözetim altında tutuyoruz. Hangi sütün nereden geldiğini, hangi üründe kullanıldığını izleyebiliyoruz. Geri dönüşüm tesislerimizde de atıklarımızdan temiz su, nitelikli gübre ve elektrik enerjisi üretiyoruz. Sürdürülebilir kalkınma ve refah bakımından güzel sonuçlar aldığımız bu modeli geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor“ dedi.

‘Tarımda baş köşede süt olmalı’

Gıda güvenliğinin şimdi ve gelecekte dünya geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayan Muharrem Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Dünyada 200 milyon insanın açlık sınırında olduğunu biliyoruz. Diğer taraftan da yüksek oranda gıda israfı var. Bazı kategorilerde israf yüzde 50’yi buluyor. Süt ve et ürünlerinin ise yüzde 20’si israf ediliyor. Bu konuda eğitim şart. İsrafın bir boyutu da aşırı tüketim. Obezite ciddi tehlike. Bizde de öyle.”
“Gıda güvenliğini anlatırken, insanların doğru ve sağlıklı beslenmelerini de anlatmak gerekiyor. Karın doyurmaktan öte doğru beslenmeye doğru gitmeli” diyen Yılmaz, “Doğru beslenme bilinci oluşturulmalı. Doğru beslenme bilinci dediğimizde her yol süte çıkar. Sütün faydasıyla rekabet edebilecek başka bir ürün yok. Süt, bütün yaşayan canlıların hayatlarını idame ettirmeleri için en teme gıda.
Süt ve süt ürünleri hem faydalı hem de hesaplı. Süt üretiminin ekonomik ve sosyal faydalarını da dikkate alırsak, tarım üretiminde en baş köşeye sütü koymalıyız” diye konuştu.

TÜSİAD’DA NE YAPACAK?

Yeni dönemde 26 federasyon öne çıkacak

TÜSİAD’a şimdiki başkan Ümit Boyner’in davetiyle katıldığını ifade eden Muharrem Yılmaz, TÜSİAD’ın yapısının ve çizgisinin değişmeyeceğini, bununla birlikte sektörel tarafta etkili bir konuma geleceğini ifade etti. Yılmaz bu konuda şunları kaydetti:
“TÜSİAD yönetim kurulunda üye ve başkan yardımcısı olarak çalışırken, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED’de ve Sektörel Dernekler Federasyonu SEDEFED’de de başkan yardımcılığı yaptım. Kamu tarafı Türkiye’nin geleceğiyle ilgili önemli bir yapıyı inşa etmiş durumda. 26 kalkınma bölgesinde kalkınma ajansları kurulmuş, personeliyle çalışmaya başlamış durumda.
İş dünyası da örgütlenip buna paralel hareket etmeli. TÜRKONFED’in ve 26 kalkınma ajansına paralel çalışacak 26 federasyonu oluşturması ve onlarla da kalkınma ajanslarının kurullarında görev alması gerekiyor. Türkiye’de artık sektörel konularda da çok daha somut şeyler söylenmeli. Sektörel yapılarla birlikte hareket etmeliyiz.”

‘Türkiye Ulusal Süt Hareketi başlatsın’

“Süt konusunda herkes sorumlu olmalı” diyen Muharrem Yılmaz, “Aile bireylerinden, toplumu yöneten bakanlar, başbakan, cumhurbaşkanına kadar herkesle Ulusal Süt Hareketi oluşturmalıyız. Süt gerçekten ulusal bir mesele. Dünyada kişi başına 300 litre süt ve süt ürünü tüketiliyor. Türkiye’de ise 170 litre. Biz yarı yoldayız. Kırsal kesimde her ay düzenli gelir getirebilen tek geçim kaynağı süttür. Herkes ucundan bir şey kazanıyor” dedi.

1.5 milyar TL ciroya koşuyor

* Sütaş’ın 4.000 çalışanı var.
* Geçen 37 yılda üretim kapasitesi 125 kat arttı.
* Karacabey ile Aksaray’da, 110 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren iki fabrikası bulunuyor.
* Yılda 750 milyon litre sütü işleyecek kapasitesi, 1.300 araçlık dağıtım filosu var.
* Yıllık cirosu 1.4 milyar TL
* Türkiye’nin “İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2011/İSO” listesinde 59. sırada.
* 6 yıldır sektörün lider markası.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.