Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Hazırgiyim sektörü Şanlıurfa'ya taşınıyor

8 Ocak 2013 Salı::

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Şenol Şankaya, sektörü bu yıl içinde Şanlıurfa'ya taşıyacaklarını, yıl içinde yatırım yapılacağını söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Şankaya, sektörün 2013 ihracat hedefinin ise 525 milyon dolar olduğunu kaydetti. Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Başkanlar Kurulu, UİB binasında düzenledikleri basın toplantısında 2012 yılı ihracat rakamlarını değerlendirerek 2013 yılı beklenti ve hedeflerini açıkladı. UİB'e bağlı 5 birliğin başkanı kendi sektörlerine ait ihracat rakamları hakkında bilgi verdi. Sektör hakkında bilgi veren Şenol Şankaya, hazır giyim konusunda Avrupa'da ikinci sırada, dünyada ise 3 sırada yer alındığına dikkat çekti. 10 sene önce fason üreticisi bir ülke iken, 18 dolar/kilogram ihracat yapılırken, şimdi bu oranın 40 dolara yükseldiğini kaydetti. 10 senede 2 katı ihracat artışı yaşandığına dikkat çeken Şankaya, Türkiye Hazır giyimcileri olarak yüksek katma değerli, başka hiçbir sektörün yapamadığı, Çin, Hindistan, Bangladeş gibi ülkelere frak atarak AB'ye tam iki katı ürün satma noktasına geldiğine dikkat çekti. Sektör olarak Türkiye'de en fazla dış ticaret fazlası veren bir sektör olduklarını vurgulayan Şankaya, 12 milyar dolar fazla verdiklerini, cari açık açısından çok önemli katkı sunduklarını belirtti.
"ETİK ÜRETİM ÖNE ÇIKACAK"

Şankaya, şu bilgileri verdi: "Türkiye tasarımıyla da fiyatlarıyla da Avrupa'da farkını ortaya koyuyor. Bundan sonra öne çıkacak olan etik üretim. Greenpiece'nin bir raporu açıklandı geçtiğimiz günlerdi. Biz de buna karşın bir çalışma yaptık. Türkiye'ye gelen boya ve kimyasalların ciddi şekilde denetim altına almamız gerekiyor. Bu çok önemli. Biz Madein Turkey markası ile satış yapıyoruz. Etik üretim çok önemli. Biz bu alanda kendimizi rakiplerimizden ayrıştırıyoruz."

"İNGİLTERE, RUSYA, İTALYA, HOLLANDA PAZARLARINA EĞİLMELİYİZ"

İngiltere'ye yüzde 21'lik artış olduğunu, Almanya'ya ise yüzde 10 kayıp yaşandığını hatırlatan Şankaya, Rusya, Hollanda, İtalya gibi pazarlarda artış olduğunu, bu pazarlara daha fazla eğilmek gerektiğini ifade etti. Sektörün en önemli ihtiyacının kalifiye insan olduğuna dikkat çeken Şankaya, geçtiğimiz yıl 2 bin 500 insana eğitim verdiklerini belirtti.

"BU SENE SEKTÖRÜ URFA'YA TAŞIYACAĞIZ"

2013 yılı büyüme yılı olacak. Bizim en büyük sıkıntımız istihdam. Üretimin yoğun olduğu yerlerde en büyük sıkıntımız işçi bulamamaktı. Tekstil çalışan maalesef hizmet sektörüne kaçıyor. AB'de üretimden çıkıp bu sektöre geçtiğinde sonuçları gördük. Biz sektörü 6. bölgelere taşımak istiyoruz. Yan sanayi ile birlikte, öncelikle onları alarak da Urfa bölgesini inceliyoruz. Oraya bir yatırım olacak 2013 yılı. Zor kolay değil ama sektör olarak burada öncülüğü yapmamız lazım. Türkiye'nin refahı, oradaki iç huzur için ekonominin oraya kayması gerekiyor. Sektörümüz bunun öncüsü olacak inşallah."

"525 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFLİYORUZ"

Şankaya, sektörün 2013 hedefi hakkında için ise "525 milyon dolar gibi bir hedef koyduk. Geçen sene 500 milyon doların altında gerçekleştirdik. Bu sene 30 milyon dolar bir artı hedefliyoruz. Bunun da üzerine çıkacağımızı ümit ediyorum."
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.