Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

İstanbul'da son keşfim

3 Ocak 2013 Perşembe::

İş dünyasının İstanbul’da son keşifleri ve mekanları neden çok sevdiklerinin hikayesi...

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul, büyüleyici doğası, sarayları, renkli gece hayatı ile dünya metropolleri arasında özel bir yere sahip. Şehir, ona bambaşka bir güzellik katan İstanbul Boğazı ve çok kültürlü yapısının yansıması yeme içme mekanlarıyla her zaman keşfe açık bir vaha gibi... Tarih kokan bir semtinde karşınıza çıkabilecek bir esnaf lokantasında dünyanın en iyi lezzetleriyle buluşabileceğiniz gibi plazalar ve gökdelenlerle dolu işlek bir caddesinin hemen arkasında da cenneti andıran huzurlu bir mekana yolunuz düşebilir. İş dünyasının gezmeyi, yeni tatların yanında yeni deneyimler edinmeyi seven isimleri de bu vahada lezzet keşfine çıkmaktan memnun. İşte iş dünyasının İstanbul’da son keşifleri ve mekanları neden çok sevdiklerinin hikayesi.


MANZARASI DOYUMSUZ
Franke Türkiye Genel Müdürü Özgen Özkan, dışarda zaman geçirmeyi, yeni mekanlar keşfetmeyi seven bir iş insanı. Ancak onun son keşfi sıklıkla gittiği bir otelde gerçekleşti. Nişantaşı’nda konumlanan Sofa Otel’in çatısındaki Frankie Restoran’ın son keşfi olduğunu belirten Özkan, “Sofa Otel’de hep iyi restoranlar olur, bu nedenle özellikle de takip ederim. Frankie de en son açılan restoran. Ayrıca markamıza olan benzerliği sebebiyle ismi bizim için çok özel. Bu arada bu ismin sevgili Sezen Aksu’nun köpeğinin adı olduğunu ve bu nedenle restorana verildiğini biliyorum. Zira Sezen Hanım restoranın ortağı” diye anlatıyor. İsminin markayla benzerliği bir yana Özkan’ın Frankie’yi asıl beğenme nedeni mutfağı. Özkan: “Buraya hem arkadaşlarımla hem ailemle gelebiliyorum. Her koşulda çok keyifli bir mekan. Öncelikle iç tasarımı beni çok etkiledi. İlk gördüğümde, ‘Yine işinin ehli bir mimar dostumuz döktürmüş’ dedim. Tabii terastaki İstanbul manzarası da doyumsuz. Buraya gideceklere tavsiyem çok kalabalık bir grup ile değil küçük bir grupla gitmeleri ve dağılmadan ortamın keyfini çıkarmaları” diyor.

ÇOK ÖZEL BİR YER
SEM Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu’na göre İstanbul, sürekli yeni yerler keşfedilebilecek sürprizlerle dolu bir şehir... Eroğlu’nun son zamanlarda “Gitmekten çok keyif alıyorum ve iyi ki var” dediği yer ise Baltalimanı’ndaki Japon Bahçesi. Japon Bahçesi’nin adresini, Japon Hava Yolları (JAL) ile yeni bir işbirliği için görüştüğü sıralarda buraya gelen Japon misafirinin verdiğini anlatan Eroğlu, “Orada, kendinizi bir sanat galerisinde, doğanın tam da içinde ve onun bir parçası gibi hissediyorsunuz. İstanbul’da çok da bilinmeyen, farklı yerleri keşfetmek isteyen herkese öneriyorum. Eminim, Türk halkı ve kültürü ile ortak tarihi ve kültürel bağları da olan Japon kültürünü biraz daha yakından tanımak onlara da benim kadar keyif verecek” diyor. Mekana genellikle tek başına giden Eroğlu, “Burası genellikle iş yemekleri için tercih ettiğimiz bir bölgede. Bu nedenle, yemek öncesi biraz erken gelip burada kitap okumak veya parkın emektar bekçisi Doğan’ın ikram ettiği çayı yudumlamak çok keyifli. Doğu kültürlerinde var olan, insanın iç dünyasını zenginleştirmesi ve kendine dönmesini önemseyen felsefe bu mekanın her yanında hissedilebiliyor. Özellikle Japon yetkililer yılda iki defa normalde bahçe içinde kapalı olan Japon Evi’nde ‘çay seremonisi’ düzenliyor. Eğer bu tarihte müsaitseniz, bu seremoniye katılmanızı tavsiye ederim” diye konuşuyor.

İTALYA KOKAN MEKAN
İtalyan şef Antonio Carluccio’nun kendi adını taşıyan ünlü restoranı Carluccio’s, sıklıkla yolu Kanyon’a düşen Hafele Genel Müdürü Hilmi Uytun’un son dönemdeki gözde restoranı. Bu restoranın İtalyan mutfağının otantik lezzetlerini gün boyunca restoran, delicatessen, kafe ve gurme marketiyle Kanyon’da misafirleriyle buluşturduğunu belirten Uytun, “İlk şubesini 1991 yılında Londra’da açan Carluccio’s, renkli dekorasyonu ve rahat ortamıyla İtalyan sıcaklığını hissettiriyor” diyor. Uytun’un ifadesiyle otantik ve modern ayrıntıların dikkat çektiği mekanda, cam duvarlarla ayrılan özel alan ise açık hava keyfi yaşatıyor. “Girişte gurme marketi ve delicatessen alanıyla misafirlerini karşılayan Carluccio’s, İtalya kokan sabah kahvesi eşliğinde güne keyifli bir başlangıç yapmamı sağlıyor. Çok şık ve rahat bir mekan. Fiyatları da şaşırtıcı derecede uygun. Yemekler de çok lezzetli” diye konuşuyor. Uytun’un tatlı sevenlere tavsiyesi ise özellikle böğürtlenli tiramisuyu kaçırmamaları.

ŞEHİRDE BİR CENNET
Tatilsepeti.com Yönetici Ortağı Kaan Karayal’ın İstanbul’daki son keşfettiği yer Maslak’ta Galatasaray’ın binicilik tesislerinin restoranı. Aslında buranın yeni bir yer olmadığını belirten Karayal, “Ama ben yeni keşfettim. Nedense hiç duymamıştım. Çevremde de bilen çok az kişi olduğunu fark ettim. Arkadaş tavsiyesiyle ilk kez gittim ve gördüğüm manzaraya hayran kaldım. Yanından her gün geçmeme rağmen orada öyle bir yer olduğunu hiç anlamamıştım. Büyük ihtimalle Maslak’tan geçen birçok insan da benim gibi orda öyle bir cennet olduğunu bilmiyordur. Yeşillik ve atlarla gerçekten görülmeye değer bir yer” diyor. Karayal, genellikle eşi ya da arkadaşlarıyla birlikte zaman geçirmekten keyif aldığı bu restoranın kendisine İstanbul dışında bir yerde olduğunu hissettirdiğini anlatıyor. “Şehrin en işlek yerlerinden biri olan, hatta her tarafı gökdelenlerle çevrili bir semtte, böylesine doğal bir güzellik insanı gerçekten şaşırtıyor” sözleriyle de keşfinin ne kadar hoş ve sürprizli bir yer olduğunu dile getiriyor.

"EVİMDE HİSSETTİRİYOR"
Yapı Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Dr. Barış Onay’ın İstanbul’da son keşfi Ortaköy’deki Banyan. Özellikle mekanın barında vakit geçirmekten, arkadaşlarıyla bir şeyler içmekten büyük keyif aldığını belirten Onay, “Banyan’da İstanbul Boğazı’nı en güzel gören açılardan birinde yer alıyor. Orada dünyanın en güzel manzarasına bakarak ve güzel bir müzik eşliğinde dostlarımla iyi vakit geçiriyorum. Yurtdışından hem arkadaşlarımı hem iş için gelen konuklarımı da burada ağırlamayı tercih ediyorum. Servisi ve çalışanları da çok başarılı. Barda çalışan personeliyle özellikle çok iyi bir iletişim kurduk. Kapıda karşılamadan, servise kadar kurdukları sıcak iletişimle kendimi evimde hissettiriyorlar. Ben de misafirlerimi gönül rahatlığıyla burada ağırlayabiliyorum” diyor. Onay bu mekana gideceklere ise taze şeftali ile yapılan Bellini’yi tavsiye ediyor.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.