Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Avrupa'nın en iyimser ülkesi Türkiye

1 Ocak 2013 Salı::

Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre Türkiye, 2013'te + yüzde 10'luk Net İstihdam Görünümü ile Avrupa'daki en iyimser ülkelerden biri olmaya devam ediyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala yılın son araştırmalarından biri de insan kaynakları danışmanlık şirketi Manpower'dan geldi. İstihdama Genel Bakış Araştırması'nın 2013 1'inci çeyrek sonuçlarına göre Türkiye'deki Net İstihdam Görünümü + yüzde 10 olarak belirtildi. Araştırmada elektrik, gaz ve su dağıtım sektörü ivme kazanırken, önümüzdeki çeyrekteki en yüksek istihdam beklentileri Ege ve İç Anadolu Bölgeleri'nden geliyor.

65 YÖNETİCİ KATILDI
Manpower Group tarafından yayınlanan 2013 yılı 1'inci çeyrek Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması 42 ülkeden 65 binin üzerinde işe alım yöneticisinin katılımıyla gerçekleşti. Önümüzdeki çeyrek istihdam öngörüleri araştırması için görüşülen Türkiye'den bin işverenin yüzde 22'si istihdam sayılarında artış, yüzde 12'si de düşüş öngörüsü dile getiriyor. Yüzde 61'i ise istihdam sayılarında herhangi bir değişiklik olmayacağını tahmin ediyor ve Türkiye'nin Net İstihdam Görünümü yüzde +yüzde 10'u gösteriyor. Sonuçları değerlendiren Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, "2013 yılının 1'inci çeyreği için istihdam beklentileri pozitif seyrediyor. Küresel piyasalardaki belirsizliğe ek olarak özellikle Avrupa'daki pek çok ülke borç ve ekonomik durgunlukla mücadele ederken, Türkiye gibi bölgeye entegre ülkeleri etkilemeyi sürdürüyor. Küresel krizin oluşturduğu belirsizlik ortamı ise hiç kuşkusuz ülkelerdeki işverenlerin istihdam artırmaya yönelik cesaretlerini kırıyor" diye konuşuyor.

EN AZ BEKLENTİ YUNANİSTAN'DA
Dünya genelinde işe alım beklentilerinin en güçlü olduğu ülkeler Tayvan, Hindistan, Brezilya, Meksika, Kolombiya ve Panama. Diğer yandan, iş arayanlara yönelik fırsatların en zayıf olmasının beklendiği ülkeler Yunanistan, İtalya, İspanya, Slovakya, Slovenya ve Hollanda. EMEA Bölgesi'nde iş arayanlara yönelik fırsatlar İsrail, Türkiye ve Romanya'da en güçlü olurken, Yunanistan, İtalya ve İspanya'da en zayıf seviyelerde olacağı öngörülüyor. İstihdam artışı açısından Türkiye hâlâ bölgedeki diğer işverenlere göre daha girişken.

ÖZELLEŞTİRME ETKİLİ OLACAK
Özellikle elektrik, gaz ve su dağıtım sektöründe Net İstihdam Görünümü yüzde 23, kamu ve sosyal hizmetler sektöründe ise yüzde 20 puan seviyelerinde seyrediyor. Hatipoğlu, "Elektrik, gaz ve su dağıtım sektöründeki olumlu tablonun en önemli nedeni hükümetin önümüzdeki yıl elektrik gaz ve dağıtım özelleştirmelerini hızlandıracağına ilişkin yaptığı açıklamalar" şeklinde konuşuyor.

EGE BÖLGESİ ÖNDE
Türkiye'de önümüzdeki çeyrek için en güçlü istihdam beklentileri sırasıyla + yüzde 15 ve + yüzde11 oranları ile Ege ve İç Anadolu Bölgeleri'ndeki işverenler tarafından ifade ediliyor. Geçtiğimiz çeyrek ile karşılaştırıldığında beş bölgenin tamamında istihdam beklentileri güç kaybediyor. Özellikle Karadeniz Bölgesi'ndeki görünüm, yüzde 20 puan gibi dikkat çeken bir seviyede azalıyor.

Anahtar Kelimeler: Manpower, iyimser ülke, Türkiye,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.