Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Acıbadem'den dev yatırım

26 Kasım 2012 Pazartesi::

Mehmet Ali Aydınlar, "2015-2016'da dünyanın bir numaralı sağlık zinciri olacağız" dedi

Yazı Boyutu : A A A A

Acıbadem, 2013'te sağlık ve eğitime 400 milyon dolarlık yatırım yapacak. Altı hastane açacaklarını belirten Mehmet Ali Aydınlar, "2015-2016'da dünyanın bir numaralı sağlık zinciri olacağız" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'ndan geçtiğimiz ocak ayında istifa eden Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, SABAH'a konuştu. 2013'te yapacakları 400 milyon dolarlık sağlık ve eğitim yatırımlarını ayrıntılı bir şekilde anlatan Aydınlar, futbol ve Fenerbahçe'yle ilgili de samimi açıklamalarda bulundu. "Ben Fenerbahçeliyim ve Fenerbahçe dışında başka hiçbir kulüpte görevim olamaz" diyen Aydınlar, Türkiye'de futbolun gerçeklerle yüzleşmeden bir yere varmasının mümkün olmadığını vurguladı.

6 YENİ HASTANE YOLDA
Geçtiğimiz aylarda borsadan çıkan Acıbadem Sağlık Grubu'nun, yeni yılda sağlık ve eğitim yatırımlarında hız kesmeyeceğini söyleyen Aydınlar, "Şu anda Türkiye ve Makedonya'da olmak üzere toplam 16 hastane ve 12 tıp merkeziyle faaliyet gösteriyoruz. 2015-2016'da ise dünyanın birinci sağlık zinciri haline gelmek istiyoruz" dedi.
2013'te başta Halkalı, Maslak, Altunizade ve Taksim olmak üzere altı yeni hastane için düğmeye basacaklarını açıklayan Aydınlar, toplam 300 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını dile getirdi. "Maslak hastanemizi büyütüyoruz. 100 bin metrekareyi geçen bir kompleks haline gelecek. Altunizade'de eski Marmara Üniversitesi Hastanesi ve huzurevinin bulunduğu alanı aldık. Taksim'deki ise Topçu Kışlası'na çok yakın olacak" diyen Aydınlar, Halkalı hastanesinin önümüzdeki yıl içinde faaliyete başlayacağını ifade etti. Diğer projeler de iki yıl içinde hayata geçecek.

HEDEF RUSYA
Acıbadem olarak yurtdışı yatırımlarını ise daha çok Rusya ve Türki Cumhuriyetler'e yapmak istediklerini söyleyen Aydınlar, şu anda görüşmelerin devam ettiğini belirtti. "Kahire'de Acıbadem olarak bir hastane yapıyorduk. Niyet anlaşmasını imzalamıştık ama nihai anlaşmayı imzalayacağımız hafta Arap Baharı Mısır'a sıçramıştı. Dolaysıyla o projeyi askıya aldık" diyen Aydınlar, Acıbadem Proje Yönetimi'nin de Rusya ve Ortadoğu'da birçok başka hastane yaptığını dile getirdi.

YABANCI HASTADAN 100 MİLYON $ KAZANIYORUZ
Avrupa, ABD, Rusya, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler'den hasta getirdiklerini vurgulayan Mehmet Ali Aydınlar, "Türkiye artık hastadan para kazanmaya başladı. Bu yıl yurtdışından ilk 9 ayda 75 milyon dolarlık hasta getirdik. Yıl sonunda ise 100 milyon dolara ulaşacağız" dedi. Yurtdışından gelen hastalarla ilgilenen 100 kişilik ayrı bir ekibin bulunduğunun altını çizen Aydınlar, "Hastaların havaalanında karşılama, tedavi ve transfer işlemleriyle yakından ilgileniyoruz. Farklı dilleri konuşan tercümanlarımız var. Yurtdışındaki sigorta, denklik ve hasta transferi sağlayan şirketlerle temastalar. Değişik kültürlere göre yemekler de hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.

Nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla kurdukları Acıbadem Üniversitesi'nin 2013-2014 eğitim öğretim yılında Ataşehir'deki yeni kampusuna taşınacağını dile getiren Aydınlar, "Öğrencilerin çok iyi yetişmesini sağlayacak, nitelikli eğitime yönelik fiziksel ve teknolojik bir altyapı oluşturacağız" dedi. Önümüzdeki mayıs ayında tamamlanacak üniversitede, tıp eğitiminde Türkiye'de ilk defa farklı konseptler uygulanacak. Toplam maliyetinin 100 milyon dolar olduğu ve 90 bin metrekare kapalı alanı bulunan üniversitenin maksimum öğrenci kapasitesi ise 3 bin olacak.

2.500 AİLE BEBEK SAHİBİ OLACAK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çocuğu olmayan yeşil kartlı ailelere yönelik yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını dile getiren Aydınlar, Türkiye'deki 2.500 aileyi tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi yapmayı hedeflediklerini belirtti. Aydınlar, "Yeşil kartlı aileleri bakanlık belirliyor. İsimleri bize verecekler. Biz de ilaç dahil tüm masraflarını karşılayacağız. Ailelerin genel sağlık sigortası var ama tüp bebek konusunda bu hizmeti alamıyorlar" dedi.

'SPORDAKİ GERÇEKLERLE YÜZLEŞİLECEK'
TFF Başkanlığı'ndan istifa etmesinin ardından spordan hiç kopmadığını vurgulayan Mehmet Ali Aydınlar, "Bu, yaşanması gereken bir süreçti. Birçok haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum. Ama bu işler böyle devam etmeyecek. Şuna inanıyorum, Türkiye spordaki gerçeklerle yüzleşecek. Bu yüzleşme sonunda da herkesin ne olduğu ortaya çıkacak. O zaman benim de nerede olduğumu göreceksiniz" şeklinde konuştu.

'BENİ SADECE FENERBAHÇE'DE GÖRÜRSÜNÜZ
Fenerbahçe'ye başkan olmak istemesi konusunda sessiz kalan Aydınlar, "Ben Fenerbahçeliyim ve Fenerbahçe dışında başka hiçbir kulüpte görevim olamaz. Beni sadece Fenerbahçe'de görürsünüz" dedi. Aydınlar, Aziz Yıldırım'ın eylül ayında yaptığı açıklamalarla ilgili olarak ise "Bu kadar bilgi kirliliğinin olduğu bir ortamda konuşmak istemedim. Ama konuşacağım günler gelecek. Uygun ortamı bekliyorum" dedi.

FENERBAHÇE ACIBADEM'İN LİGİNDE OYNAYACAK
Acıbadem olarak Spor Toto Süper Lig'te Galatasaray ve Fenerbahçe dışında pek çok kulübün sağlık sponsorluğunu üstlendiklerini belirten Aydınlar, Türkiye Voleybol Federasyonu ile yaptıkları anlaşma sonucu iki yıl boyunca kadın ve erkek voleybol liglerinin isim hakkını aldıklarını dile getirdi. Aydınlar, "Spordan kopmam söz konusu değil. Ömrüm bu işlerin içinde geçti. Ne ben ne de Acıbadem Sağlık Grubu sporun dışında olmayacak" dedi.

'FIFA'YA AKREDİTE TEK SPORCU MERKEZİYİZ'
Acıbadem Fulya Hastanesi'nde FIFA tarafından akredite edilen tek sporcu sağlığı merkezi bulunuyor. Mükemmeliyet merkezi unvanına sahip merkezde hem Türkler'e hem de çevre ülkelerin büyük bir kısmına sporcu sağlığı alanında hizmet veriliyor.

Kaynak: Elif Akın / Sabah , Link : www.sabah.com.tr

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.