Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Devlerin kapışması!

22 Kasım 2012 Perşembe::

Turkcell ve Türk Telekom rekabeti, Bulgaristan’ın ikinci büyük mobil iletişim şirketi Cosmote Bulgaria Mobile EAD için Bulgaristan'da zirveye taşındı.

Yazı Boyutu : A A A A

İki şirket, bölgesel genişleme ve çevredeki yatırım potansiyellerini değerlendirme stratejileri kapsamında Bulgaristan’ın ikinci büyük mobil iletişim şirketi Cosmote Bulgaria Mobile EAD’nin (Globul) tamamı için bağlayıcı olmayan ön teklif verdi.

Turkcell ve Türk Telekom, bölgesel genişleme ve çevredeki yatırım potansiyellerini değerlendirme stratejileri kapsamında Bulgaristan’ın ikinci büyük mobil iletişim şirketi Cosmote Bulgaria Mobile EAD’nin (Globul) tamamı için bağlayıcı olmayan ön teklif verdi.

Türk Telekom ayrıca, Globul’u da bünyesinde bulunduran Yunan OTE Group’un Bulgaristan’daki bir diğer birimi Germanos Telecom Bulgaria AD’nin tüm hisselerinin satın alınması için bağlayıcı olmayan teklif verildiğini açıkladı. Güneydoğu Avrupa’nın en büyük telekom operatörü olan Yunan OTE, gelecek 2 yıldaki 3.4 milyar euroluk borcunu refinanse etmek için Bulgaristan birimi Globul ve Germanos Telecom Bulgaria’nın satışını değerlendirdiğini Haziran ayı sonunda açıklamıştı. OTE’nin yüzde 40’ı ise Deutsche Telecom’a ait. Turkcell’den önceki gün KAP’a yapılan açıklamada, konu ile ilgili alınmış bir yönetim kurulu kararı bulunmadığı ifade edildi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Temmuz sonunda, kısa vadede açıklayacakları bir satın alma olmadığını belirtmiş ve “Globul benim radarımda değil” açıklamasını yapmıştı.

Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da Eylül ayı sonundaki açıklamasında, yeni vizyonları çerçevesinde dünyaya açılma ve büyüme için yakın coğrafyada satın alma fırsatlarını değerlendireceklerini açıklamış ve “Genel kurul tarafından yönetim kuruluna 300 milyon euroluk bütçe yetkisi aktarıldı. Türk Telekom’u hem Türkiye’de hem bölgede daha ileri noktaya getirecek her türlü fırsatı değerlendireceğiz” demişti. Barclays Capital, konuyla ilgili yaptığı analizde Bulgaristan’ın ikinci büyük mıobil operatörü Cosmote Bulgaria’yı mevcut aşamada 443 milyon euro üzerinden değerlediğini belirtirken, şirketin yoğun rekabet ve arama sonlandırma ücretlerindeki sert düşüşler nedeniyle baskı altında olduğuna dikkat çekti.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.