Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Kralların sporu polo, U.S. Polo Assn. ile Türkiye'de

3 Kasım 2012 Cumartesi::

"Kralların sporu" polo, dünyaca ünlü moda markası U.S. Polo Assn. ile ilk kez Türkiye'ye geldi. Markayı 42 ülkede temsil eden Aydınlı Grup'un İstanbul Atlı Spor Kulübü'nde düzenlediği "U.S. Polo Assn. Arena Polo Cup İstanbul"a iş, spor ve moda dünyası ile cemiyet hayatından bini aşın davetli katıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

U.S. Polo Assn. Dünya Başkanı ve CEO'su David Cummings, "Bu spor dünyada ilk kez özel bir girişim sayesinde bir ülkeye geliyor" dedi. Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı, "Topraklarımıza bu sporun ilk tohumlarını atmaktan gururluyuz" diye konuştu. İtalyan La Mimosa Team karşısında maçı 7-6 kazanan U.S. Polo Assn. Team, temsili kupayı alırken polo geleneği uyarınca en başarılı oyuncu ve en değerli at da ödüllendirildi.

Kralların sporu olarak ünlenen polo, dünyaca ünlü moda markası ve bu sporun ABD ile Kanada'daki idari birimi U.S. Polo Assn. ile ilk kez Türkiye'ye geldi. Polo sporunun kültürünü yansıtan moda markasını 42 ülkede temsil eden Aydınlı Grup, İstanbul Atlı Spor Kulübü'nde "U.S. Polo Assn. Arena Polo Cup İstanbul" etkinliğini düzenledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da katıldığı etkinliği iş, spor ve moda dünyası ile cemiyet hayatından bini aşkın davetli izledi.

Etkinliğin açılışında konuşan U.S. Polo Assn. Dünya Başkanı ve CEO'su David Cummings, "Aydınlı Grup bu efsanevi sporun enerjisini Türkiye'ye taşıyarak müthiş bir iş çıkardı. Polo sporu dünyada ilk kez özel bir girişim sayesinde bir ülkenin vatandaşlarıyla buluştu. 'U.S. Polo Assn. Arena Polo Cup İstanbul'la polo maçlarının eğlence ve heyecan dolu bir aile etkinliği olduğunu izleyicilere tüm canlılığıyla gösterdik" dedi.

Türkiye'nin ilk polo maçının oyuncu kadrosunda, iyi bir polo oyuncusu olan David Cummings de yer aldı. Her fırsatta polo oynadığını ifade eden Cummings, "Bu spor yüzyıllardır pek çok ülkede oynanıyor. U.S. Polo Assn.'nin resmi markası olarak bu geleneği devam ettirmekten mutluyuz. Polo sporunun kültür mirasını korumak için Aydınlı Grup gibi global iş ortaklarımızın polo etkinlikleri düzenlemesi bizi gururlandırıyor" dedi. Bugün dünyanın 81 ülkesinde polo oynandığını aktaran Cummings, "Dilerim ülkeler arasına Türkiye'nin de eklenmesiyle bu sayı 82'ye çıkar" diye konuştu.

"Bu topraklara polo sporunun ilk tohumlarını attık"

Açılış töreninde konuşan Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı, şunları söyledi:

"U.S. Polo Assn.'nin misyonu, dünya üzerindeki polo tutkunlarını bir araya getirmek; bu spora sadık oyuncular oluşturarak U.S. Polo Assn. lisansörlerini bir takım olarak birleştirmek. Biz de markamızın misyonuna yakışır şekilde, tarih boyunca biniciliğe büyük önem veren topraklarımızı bu sporla tanıştırmak için büyük bir adım attık. Türkiye, 'U.S. Polo Assn. Arena Polo Cup İstanbul' ile tarihinde ilk kez polo sporuna ev sahipliği yapıyor."

Polo sporunun bugün Arjantin'den İran'a, ABD'den Mısır'a dünyanın pek çok ülkesinde oynandığını belirten Kavurmacı, "Hepimizin tutkunu olduğu futbolun yanı sıra yeni sporlar da keşfetmenin zamanı. U.S. Polo Assn.'yi dünyada geliştirirken Aydınlı olarak da büyüyoruz. Şimdi, bu topraklara polo sporunun ilk tohumlarını atmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Maçı 7-6 U.S. Polo Assn. Team kazandı

U.S. Polo Assn. Arena Polo Cup İstanbul etkinliği için İtalya Polo Federasyonu'na bağlı bir kulüpten destek alınarak 6 sporcu, hakem ve 18 attan oluşan bir ekip Türkiye'ye getirildi. Etkinlikte polonun modern bir çeşidi olan arena polo maçı oynandı. Arena polo kuralları gereği, maçta 3'er oyuncudan iki takım karşılaştı; 6'şar dakikadan 4 devre oynandı. İtalyan La Mimosa Team karşısında maçı 7-6 kazanan U.S. Polo Assn. Team, temsili kupayı alırken polo geleneği uyarınca en başarılı oyuncu ve en değerli at da ödüllendirildi.

Türkiye'nin 100 mankenli ilk arena defilesi düzenlendi

"U.S. Polo Assn. Arena Polo Cup İstanbul" kapsamında, kupa töreninin ardından U.S. Polo Assn.'nin 2012-2013 Sonbahar/Kış ve yeni DenimCo. koleksiyonlarının tanıtımı için Türkiye'nin 100 mankenli ilk arena defilesi düzenlendi.

Moda gösterisinde, aralarında Çağla Şıkel, Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Ebru Güzel, Didem Soydan ve Serkan Tan'ın da bulunduğu mankenler yer aldı. Miss & Mr. Model of Turkey kralı Arman Duhan ve kraliçesi Sinem Özgenoğlu da arena defilesinde podyuma çıktı. Polo sporunun enerjik ruhunu yansıtan ritim ve dinamizm dolu bir dans ve ışık gösterisi olarak kurgulanan, sanat yönetmeni Beyhan Murphy'nin ekibinden dansçıların da yer aldığı defilenin koreografisi, Uğurkan Erez tarafından yapıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.