Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Yapı Kredi kendi bankacılarını yetiştirecek

26 Ekim 2012 Cuma::

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile markalandırılmış Bankacılık ve Yüksek Lisans Programı başlattı

Yazı Boyutu : A A A A

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile yaptığı işbirliğiyle, markalandırılmış Bankacılık ve Yüksek Lisans Programı’nı başlattı. Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sektörün en iyi bankacılarını yetiştirmek amacıyla 2008 yılında kurulan Akademi, özel sektör-üniversite işbirliklerinde kararlı ve kalıcı adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiği eğitimlerin yanı sıra 8 üniversite ile de işbirliğine giden Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, bugüne kadar Bahçeşehir Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi ile “çekirdekten bankacı” yetiştirmek için kurumsal işbirliklerini hayata geçirdi. Akademi, son olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi ile işbirliği yaptı. Bu kapsamda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finans Yüksek Lisans Programı başlatıldı.

ÇEKİRDEKTEN BANKACI YETİŞTİRECEKLER

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Direktörü Saynur Önen, İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliği ile başlatılan Bankacılık ve Finans Yüksek Lisans Programı hakkında bilgi verdi. Bu programda yönetici sunumları, seminerler ve karma eğitim yöntemleri sunulduğu bilgisini veren Saynur Önen, hedeflerinin iş dünyasının bilgi birikimini akademik dünya ile birleştirmek olduğunu belirtti. Yapı Kredi olarak program boyunca öğrencilere staj, burs ve proje çalışmalarında ekip üyesi olmak gibi farklı imkanlar sunduklarının altını çizen Saynur Önen, şunları söyledi:

“Çekirdekten bankacı ve kaliteli insan kaynağı yetiştirmek için Türkiye’nin önde gelen tüm üniversiteleri ile çeşitli işbirliklerini hayata geçirdik. Bankacılık ve Finans Yüksek Lisans Programı, bankacılık sektörü çalışanları, bu sektörde kariyer hedefleyen yeni mezunlar ve hatta kariyer yolunu değiştirmeyi hedefleyen farklı sektör çalışanları tarafından tercih ediliyor. Program 2011 -2012 akademik yılının 2. döneminde 55 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni dönem başvuruları ise halen devam ediyor. Katılımcılar arasında bankamız çalışanları olduğu gibi başka banka çalışanları da bulunuyor.”

KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NDE FİNANS KÜRSÜSÜ KURULDU

Öte yandan, bu yılın başında Türkiye’de finans alanındaki bilimsel araştırmaları desteklemek ve bankacılık sektörü ile akademik dünya arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla Koç Üniversitesi’nde bir Finans Kürsüsü Profesörlüğü kurduklarını hatırlatan Saynur Önen, burada da uluslararası alanda tanınmış ve kendini ispatlamış bilim insanları tarafından verilen eğitimlerin analizler, olay incelemeleri ve teorik kaynaklarla desteklendiğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.