Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İsviçre devi yeni kıyıma hazırlanıyor

25 Ekim 2012 Perşembe::

İsviçre'nin ikinci büyük bankası zor günler geçiriyor. Arka arkaya yeni tasarruf önlemleri açıklayan banka masarafları kısmak için yeni işten çıkartmalara hazılanıyor.


Yazı Boyutu : A A A A

Credit Suisse’te işler yolunda gitmiyor. Bankanın CEO’su Brady Dougan’dan gelen açıklamalarda 2013 için 1 milyar franklık kesintiye gitmeyi planladığını açıkladı.

15.3 milyar frank sermaye artırımına giden İsviçre’nin ikinci büyük bankası maliyetlerin düşürülmesi için yeni planlar peşinde.

2015’e kadar tasarruf önlemleri açıklamaya hazırlanan Credit Suisse 1 milyar frank (1.07 milyar dolar) daha maliyetleri kesmeyi planlıyor. Bankanın net gelirlerinde yüzde 63’lük düşüş yaşanarak 254 franka gerilerken, ortalama 415 milyon franklık bir kayıp yaşandığı konuşuluyor.

Dougan açıklamalarında euro borç krizinin bankayı olumsuz etkilediğini kaydederken yatırım bankası tarafında varlıkların fiyatlarının arttırılması ile oluşan açığın kapanmadığına dikkat çekiyor. Bu nokta dezavantajlı yerin özel bankacılık olduğunu kaydeden Credit Suisse CEO’su, maliyet azaltıcı girişimlerin özel bankacılık tarafından başlayacağının sinyallerini veriyor.

Özellikle vergi cenneti olarak görülen İsviçre bankalarının müşterilerinin kimliklerini açıklamaları yönündeki baskılar ile müşterilerin azalmasına bölge ekonomisindeki belirsizlik de eklenince deniz aşırı fonların da bankalara olan talebinin azalması sıkıntılara zemin hazırladı.

Geçtiğimiz yıl 3.500 kişiyi işten çıkartacağını açıklayan banka bu yılda yeni işten çıkartmalara hazırlanıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.