Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Binlerce emekliyi bankada sürpriz bekliyor!

25 Ekim 2012 Perşembe::

Bayrama maaşlarını erken alarak giren emekliler için bir sürpriz de intibak çalışmalarından geldi.

Yazı Boyutu : A A A A

2000 yılından önce emekli olmuş yaklaşık 2 milyon kişinin maaşlarına Ocak 2013'te zam getirecek intibak çalışmaları sırasında ödemelerde bazı eksiklikler ve fazlalıklar tespit edilmişti.

Bu konuyu inceleyen SGK yetkilileri binlerce emekliye ya eksik ya da fazla maaş ödendiğini ortaya çıkartmıştı. Eksik maaş verilen emekliler için ise bu paralar, toplu olarak maaş hesaplarına yatırılmaya başlandı. Eylül ayında başlayan ödemeler, hesaplar bittikçe devam ediyor.

Bu çalışma çerçevesinde şu anda 2000 yılından önce emekli olmuş 2 bin 500 vatandaşın emeklilik maaşı hesabında ekstra para bulunabilir. Eğer siz de 2000 yılından önce emekli olmuşsanız hesabınızı kontrol etmenizde fayda var. Maaşınızdaki eksik yatan paralar toplu olarak hesabınıza aktarılıyor.

FARKLAR ÖDENMEYE BAŞLANDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar daha önce yaptığı açıklamada, eksik maaş aldığı tespit edilen 2 bin 500 emeklinin bulunduğunu belirterek, şunları söylemişti: "Aylıkları eksik ödenen 2 bin 500 emekliye, ödemelerini yapmaya başladık. En düşük fark 9.58 lira en yüksek fark ise 21 bin 752 lira olarak hesaplandı."

826 EMEKLİYE 2.5 MİLYON LİRA

SGK Başkan Fatih Acar yaptığı açıklamada şu bilgileri vermişti: "Aylığı eksik yatırılanlardan ilk etapta işlemleri tamamlanan 826 emekliye toplam 2 milyon 455 bin lira fark ödenecek. Bunların bir kısmı Eylül aylıklarında farkları aldı. Diğerleri ise Ekim ayında eksik ödemeleri alacak. Tespit yapıldıkça ödemeye devam edeceğiz. Ödemelerin bekletilip sonra yapılması söz konusu değil. İşlemler normal olarak yapılıyor."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.