Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

ABD'den Türkiye'ye büyük doğalgaz oyunu

24 Ekim 2012 Çarşamba::

Amerikan Enerji Enformasyon İdaresi’nin hazırladığı raporda “İran gazına ambargonun Türkiye’nin özellikle kış aylarında, sanayi, konut ısıtması ve elektrik üretimine yıkıcı etkisi olur” denildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ABD yaptırımlarının doğalgazı da içine alabilecek şekilde genişlemesi gündemdeyken, geçtiğimiz hafta “ABD’nin bize gaz konusunda çözüm önerileri sunması lazım” açıklaması yapmıştı. İran’ın doğalgaz ihracatı üzerine rapor yayınlayan ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin raporu Taner Yıldız’ın endişelerinde haklı olduğunu ortaya koydu. Çalışma İran’a doğalgaz satış ambargosu uygulanması durumda bundan en çok Türkiye’nin etkileneceğini gösteriyor.

Türkiye’nin geçmişte İran gazına kısa dönemli alternatifler bulduğu vurgulanan raporda, “Özellikle kış aylarında, İran gazına erişimin olmadığı daha uzun bir dönemin, sanayi, konut ısıtması ve elektrik üretimine yıkıcı etkisi olur” denildi. Türkiye’nin İran’la yaptığı kontrat kapsamında, gazı alsa da almasa da para ödemek zorunda olduğu vurgulandı.

TÜRKİYE CİDDİ BİR TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA

İran’a yönelik yaptırımları genişletme, petrolün ardından doğalgaz satışına da ambargo uygulama konusunda çalışan Amerikan yönetimi, bu amaçla Amerikan Enerji Enformasyon İdaresi’ne bir rapor hazırlattı. İran’dan gaz ithalatının kısıtlanması durumunda Türkiye’nin ciddi bir arz riskiyle karşı karşıya
kalacağı vurgulanan raporda, “İran’dan doğalgazın kesilmesiyle ortaya çıkacak açık, özellikle kış aylarında talebi zirve yapan sanayi ve konut tüketicileri için sorun yaşatacak. Türkiye’nin doğusunda en az bir santralin, hangi mevsimde olursa olsun başka hiçbir doğalgaz kaynağına erişimi olmayacak” denildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.