Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dünya bu kez petrol krizine sürükleniyor

24 Ekim 2012 Çarşamba::

Petrol, Alman verilerinde yaşanan düşüşün, bölgedeki borç krizinin etkilerinin bitmekten çok uzak olabileceği endişeleriyle kazançlarını azalttı.

Yazı Boyutu : A A A A

ABD ham petrolü, Markit Economics'in Alman imalat satın alma yöneticileri endeksinin Ekim ayında yüzde 47.4'ten yüzde 45.7'ye gerilediğini açıklamasıyla gün içerisindeki yüzde 0.5'lik düşüşü toparladı ve yüzde 0.2 yükseldi. Almanya'da iş güveni son 32 ayın en düşük seviyesine geriledi. Vadeliler gün içerisinde yüzde 0.9'a varan artışlar kaydetti.

PETROL FİYATLARI DALGALANIYOR

Oslo merkezli Nordea Bank AB analisti Thina Saltvedt, "Almanya'dan gelen zayıf PMI, Euro Bölgesi'nin büyümeyi tekrar alevlemede zorluk yaşadığının net bir göstergesi dedi. Saltvedt, "Rakam beklenenden çok düşük çıktı ve risk algısıyla petrol fiyatlarına da etki ediyor" dedi.

Aralık vadeli ham petrolün varili gün içerisinde 41 cente varan düşüş yaşamasına rağmen, Londra saatiyle 09:51'de 15 centlik artışla New York Mercantile Exchange'de 86.82 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 86.87 dolardan kapanırken, 12 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi de görmüş oldu. Petrol fiyatları bu yıl genelinde yüzde 12 aşağıda seyrediyor. Aralık vadeli brent petrolün varili Londra merkezli ICE Futures Europe'da 65 cent artarak 108.90 dolara yükseldi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.