Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Maliye, Ağaoğlu'na ağır ceza kesti mi!

21 Ekim 2012 Pazar::

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’nun Ümraniye’deki 'My Town Sitesi'nde yaptığı usulsüzlük saptandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Ağaoğlu İnşaat Şirketi’nin Ümraniye’de yaptığı ‘My Town Sitesi’nde, 4+1 daireleri imar planında 3+1 ve 1+1 iki ayrı daire gibi göstererek daire sahiplerine iki tapu verip tek daire sattığı bilirkişi raporuyla saptandı.

Son günlerde İstanbul Maslak 1453 projesiyle bir kez daha gündeme gelen inşaatçi Ali Ağaoğlu’nun Ümraniye’deki “My Town Sitesi”nde yaptığı usulsüzlük bilirkişi raporuyla saptandı. Ağaoğlu’nun My Town sitesinde yer alan 52 tane 4+1 daire, imar planında değişiklik yapılarak 3+1 ve 1+1 olmak üzere iki ayrı daire gibi gösterildi. Ağaoğlu skandalı Ümraniye 1. İcra Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen bilirkişi raporuyla gözler önüne serildi.

‘YÜZDE 18 KDV’Yİ SİZDEN ALMAYACAĞIZ’

Ağaoğlu My Town Sitesi, 01 Eylül 2005’de Ümraniye’de oturuma açıldı. 508 tane daire ve 14 bloktan oluşan sitede 52 adet 4+1 daire yer alıyor. YURT’a konuşan ismini vermek istemeyen 4+1 daire sahiplerinden biri, usulsüzlüğe ilişkin şunları anlattı: “Daireyi satın alacağımız gün, bana iki ayrı tapu verdiler. Nedenini sorduğumda ise ‘Tek tapu verirsek lüks daire olduğu için daha fazla para ödeyeceksiniz. Bu şekilde iki ayrı tapu verdiğimizde yüzde 18 KDV’yi ödemeyeceksiniz’ dediler. Bunun üzerine kabul ettim. Sonradan öğrendim ki tüm 4+1 daire sahipleri aynı uygulamaya tabi tutulmuş.”

MALİYE BAKANLIĞI’NDAN CEZA

YURT’a bilgi veren daire sahibi, bu usulsüzlüğün şikayet üzerine ortaya çıktığını kaydetti. İsmini vermek istemeyen daire sahibi, “Maliye Bakanlığı’nın görevlendirdiği bir Vergi Müfettişi, sitedeki daire sahiplerinin ifadesini aldı. İfadesi öncesinde Ağaoğlu yetkilileri bizlerle görüştü. İfademizin alınması sırasında ne söylememiz gerektiğini bizlere bildirdi. Bizler de aynılarını söyledik. Sonrasında incelemeyi yürüten yetkiliden Ağaoğlu şirketinin çok ağır bir para cezasına çarptırıldığını bizzat öğrendim” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU USULSÜZLÜĞÜ SAPTADI

4+1 dairelerin usulsüzlüğü bilirkişi raporunca da tespit edildi. Ümraniye 1. İcra Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen İnşaat Mühendisi S. Tansun Baştuğ imzalı bilirkişi raporunda şu ifadelere yer verildi: “Yerinde yapılan incelemede, daire 2 bağımsız bölüm ve binanın aydınlık bölümü de birleştirilerek tek bağımsız bölüm haline getirilmiştir. Yapılan bu plan değişikliği binanın onaylı projesine aykırı bir plan değişikliğidir.”

AĞAOĞLU VERGİDEN KAÇIRIYOR

Ağaoğlu İnşaat Şirketi’nin Ümraniye’deki “My Town Sitesi”ndeki usulsüzlüğü YURT’ değerlendiren İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, “4+1 tek daireyi iki ayrı daire gibi satmak yasadışı bir uygulamadır” dedi. Gökçe, “150 metrekarenin üzerinde olan dairelerin vergileri daha fazladır. Ağaoğlu, bu uygulamayla daha az vergi ödemek istemiştir. Böyle bir duruma belediyenin müdahale etmesi gerekir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.