Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

DenizBank'tan girişimcilere rehberlik hizmeti

10 Ekim 2012 Çarşamba::

Tarım alanındaki müşteri sayısı 500 bine çıkan ve bu alandaki kredi büyüklüğü iki milyar lirayı geçen DenizBank, sektöre yönelik uygulamalarıyla örnek olmayı hedefliyor. Banka, tarıma yatırım yapmayı düşünen girişimcilere de rehberlik ediyor

Yazı Boyutu : A A A A

Tarımsal üretim ve tarım ürünleri tedariğinin her geçen gün önem kazandığı günümüzde, tarım sektörünün gelişmesi ve uluslararası alanda rekabetçi gücünü artırması için, sektöre sağlanan finansal desteğin daha da fazlalaşması gerektiğini düşünen DenizBank, son beş yıldır özel bankalar arasında tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran banka konumunda. Bugün itibariyle 500 bine ulaşan müşteri sayısıyla ve Türkiye genelinde sektöre kullandırdığı 2 milyar TL'yi geçen kredi büyüklüğüyle tarım sektöründe faaliyetlerini devam ettiren DenizBank, bu anlamda diğer bankalara da öncü oluyor. Önümüzdeki dönemlerde sektöre sağlanan finansal desteğin daha artacağını öngördüklerini söyleyen DenizBank Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Dr. Levent Öztürk, "Bunun da sektörün doğru şekilde yeniden yapılanması açısından çok önemli ve gerekli olduğunu düşünüyoruz" diyor. "Bankamızın, tarım sektöründeki potansiyeli ve gelişmeleri görüp bu sektör için yatırım yapması, sektördeki finans hareketlerine farklı ve yeni bir bakış açısı getirdi. Artık günümüzde Deniz- Bank öncülüğünde üretici ve tarımsal işletmeler finansal hizmet müşterisi konumuna taşınarak kredilendirme işlemlerinde, sahip olduğu işletme dinamikleriyle değerlendirilmeye başlandı" diyen Öztürk, 240 şubede tarım bankacılığı hizmetini verdiklerini söylüyor. Bu şubelerde istihdam edilen ve çoğunluğu ziraat mühendisi 400 Tarım Bankacılığı Müşteri Temsilcisi'nin köy köy, kasaba kasaba dolaşarak üreticilere ve tarımsal işletmelere özel hizmet sunduğunu belirtiyor Öztürk.

FAİZSİZ AKARYAKIT ALMA İMKÂNI

DenizBank, sektörde ilk olan "Üretici Kart" ile sayıları 400 bini aşan üreticiye 11 bin üye iş yerinde tarımsal girdi alımında avantajlar sağlıyor. "Tarımda edindiğimiz tecrübe ile bölgelere özel değerlendirme yapabiliyor, üreticilere Bağ-Kur prim ödemelerini hasatta ödeme imkânı sunuyoruz" diyen Öztürk, "Aylık düzenli geliri olmayan üreticiler bu uygulamamız sayesinde Bağ- Kur primlerini Üretici Kartları aracılığı ile otomatik olarak ödeme imkânına sahip oluyor, kurumun sağladığı tüm haklardan kesintisiz olarak zamanında yararlanmaya devam ediyor" deklinde konuşuyor. Petrol Ofisi ile sürdürülen kampanya çerçevesinde anlaşmalı Petrol Ofisi bayilerinden Üretici Kart ile beş ay vadeli ve faizsiz akaryakıt ile madeni yağ alma imkânı sunan DenizBank'ın bu kampanyası gübre, yem, tarım ilacı, yedek parça satışı yapan bayilerde de geçerli. "Üreticilerimize ve tarımsal işletmelere, ihtiyaç duydukları tarımsal girdileri karşılayabilmeleri, modern tarım tekniklerini uygulayabilmeleri ve tarımsal üretimlerini daha verimli hale getirebilmeleri için tarımsal bankacılık hizmeti veriyoruz" diyen Levent Öztürk, tarımsal işletme ve yatırım kredileriyle her türlü tarımsal modernizasyonu ve kapasite artırımını finanse ettikleri bilgisini veriyor.

ÜRÜN SENEDİ KARŞILIĞI KREDİ

Gelecekte tarımın her alanında özellikle örtü altı tarımı, süt hayvancılığı ve meyvecilik alanlarında büyük potansiyel olduğunu gördüklerini söyleyen Levent Öztürk, bu yönde geliştirdikleri Tarım Plus hizmet paketiyle tarım alanına yatırım yapmayı düşünen girişimcilere de rehberlik eden bir bankacılık hizmeti sunduklarını vurguluyor. "Bu yıl Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) ürün ödemelerine aracılık eden bankalar içerisinde Ziraat Bankası'ndan sonra en yüksek tutarda ürün ödemesini gerçekleştiren bankayız" diyen Öztürk, TMO'nun yanı sıra özellikle hububat varlığının saklanmasında ve üreticilerin spekülatif fiyat dalgalanmalarından olumsuz etkilenmesini engelleyecek lisanslı depo işletmelerine de ürün teslim eden üreticilere Ürün Senedi Karşılığı Kredi kullanma imkânı sunduklarını söylüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.