Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Rekabet Kurulu şirketlerin sözlü savunmasını aldı

16 Ekim 2012 Salı::

Rekabet Kanunu'nu ihlal ettikleri gerekçesiyle çelik ambalaj çemberi pazarında faaliyet gösteren 2 şirketin sözlü savunmaları alındı.

Yazı Boyutu : A A A A

Sözlü savunma toplantısı, Rekabet Kurumu'nda, Kurul Başkanı Nurettin Kaldırımcı başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, MPS Metal Plastik Sanayi Çember ve Paketleme Sistemleri İmalat ve Tic. AŞ ile Bekap Metal San. ve Tic. AŞ yetkilileri ve avukatları katıldı.

Rekabet Kurulu soruşturma heyeti, MPS ile Bekap AŞ'nin 25 Ekim 2008 ve 31 Mart 2010 arasında ihaleyle alım yapan bazı müşterilerin açmış oldukları çelik çember alım ihalelerinde danışıklı hareket ederek diğer müşterilere yönelik uygulanacak fiyat ve/veya satış koşullarını birlikte belirlemek ve bu doğrultuda çok sayıda görüşmeyle bilgi paylaşımında bulunup 4054 sayılı kanunun 4. maddesi anlamında rekabeti kısıtlama amaç ve etkisine sahip bir kartel anlaşmasına taraf olduklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

''Bekap eski yönetici ile MPS eski çalışan ve eski genel müdürü, söz konusu ihlalin gerçekleştirilmesinde belirleyici etkiye sahip oldukları, takdiri kurula ait olmak üzere taraflar hakkında aynı kanunun 16. maddesi ve rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar ile hakim durumun kötüye kullanılması halinde verilecek para cezalarına ilişkin yönetmelik hükümleri doğrultusunda idari para cezası uygulanması gerektiği sonucuna ulaşıldı.

Bununla birlikte, soruşturma taraflarından MPS'nin aktif işbirliği yönetmeliği kapsamında pişmanlık başvurusunda bulunmuş olması ve bu başvurunun Rekabet Kurulu tarafından kabul edilmiş olması nedeniyle söz konusu teşebbüse verilecek idari para cezasında 1/3'ü ile yarısı arasında indirime gidilmesi, MPS yöneticileri/çalışanlarına verilecek para cezasından 1/3'ten az olmamak kaydıyla indirime gidilmesi yahut para cezası verilmemesi gerektiği kanaatine varıldı.''

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 31 Ekim 2012'de açıklayacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.