Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bor madeninin özelleştirilmesine karşı öneri!

14 Ekim 2012 Pazar::

TMMOB Maden Mühendisleri Odası'ndan borla ilgili öneri: "Bor madeninin özelleştirilmesinin önünü açacak tasarı geri çekilsin."

Yazı Boyutu : A A A A

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, ''Bor Tuzları, Trona ve Asfaltit Madenleri ile Nükleer Enerji Hammaddelerinin İşletilmesini, Linyit ve Demir Sahalarının Bazılarının İadesini Düzenleyen Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nın, bor madeninin özelleştirilmesinin önünü açacağını savunarak, tasarının geri çekilmesini istedi.

Maden Mühendisleri Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, yasa değişikliği tasarısıyla ilgili, 9 Ekim 2012 tarihinde Oda'da Türkiye Maden İş Sendikası, Petrol İş Sendikası, Türk Enerji Sen, Kimya Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası'nın yetkililerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Toplantıda, ortak bir sunum hazırlanarak TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda sunulmasının kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''10 Ekim 2012 tarihindeki toplantıda, hazırlanan ortak sunum komisyon üyeleriyle paylaşılmıştır. Meslek odalarının ve sendikaların ortak görüşü olarak söz konusu tasarının, bor madeninin özelleştirilmesinin önünü açacağı için tasarının geri çekilmesi, yasanın değiştirilmemesi, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün yaşadığı sorunların çözümü için değişiklik yapılması gerekiyorsa, Kamu İhale Kanunu çerçevesinde çalışma yürütülmesinin daha doğru olacağı komisyona iletilmiştir. Bu konuda TBMM'de yapılacak çalışmalar takip edilecek ve sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır.''

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.