Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Kamu bankaları sukuk çıkarmaya hazırlanıyor

12 Ekim 2012 Cuma::

Finans koridorlarında son günlerde ciddi gayrimenkul portföyüne sahip iki büyük kamu bankasının sukuk ihraç edebileceği konuşuluyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Faize duyarlı yatırımcılar için çıkarılan şirket veya devlet bonolarına ‘sukuk’ adı veriliyor. Dünyada çok hızlı gelişen pazarlardan birisi olan Sukuk konusunda Türkiye’de de son 1 yıldır çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılan ilk düzenlemelerin ardından bir katılım bankası tarafından ilk ihraç gerçekleştirilmişti. Türk Hazinesi tarafından Eylül ve Ekim’de gerçekleştirilen dolar ve TL cinsi ihraçlar ise çok önemli bir kilometre taşı oldu.

Hazine Müsteşarlığı’nın Eylül ve Ekim ayında gerçekleştirdiği dolar ve TL cinsi sukuk ihraçlarına yabancı ve yerli yatırımcılar büyük ilgi gösterdi. Dolar cinsi İslami bonoya 8 milyar dolara yakın bir talep gelirken ve bunun 1.5 milyar dolarlık bölümü karşılandı. 2 Ekim’de gerçekleşen TL cinsi İslami bono ihracına ise özellikle katılım bankaları büyük ilgi gösterdi. Toplam talep 3.2 milyar lira olurken, bunun 1.6 milyar liralık bölümü karşılandı.

Finans koridorlarında son günlerde ciddi gayrimenkul portföyüne sahip iki büyük kamu bankasının; Ziraat ile Vakıflar Bankası’nın da sukuk ihraç edebileceği konuşuluyor. Görüşlerine başvurduğumuz Ziraat Bankası yetkilileri, sukuk çıkarmaya sıcak baktıklarını belirtirken, Vakıflar Bankası’ndaki yetkililer konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Bir üst düzey bankacı ise sukuk ihracının sadece katılım bankaları ile sınırlı kalmayacağını düşünüyor. “Bugün dünyanın önde gelen bankalarının önemli bir bölümünün sukuk ihraç ettiği düşünüldüğünde Türk bankalarının da farklı bir borçlanma aracı olarak İslami bono ihracına yöneleceğini düşünüyorum.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.