Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

EPDK'dan Doğuş'a lisans

15 Ekim 2012 Pazartesi::

EPDK, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 21 şirkete lisans verdi, 4 şirketin lisansını ise sona erdirdi

Yazı Boyutu : A A A A

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 21 şirkete lisans verdi, 4 şirketin lisansını ise sona erdirdi.

Kurumun, konuya ilişkin duyuruları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun ilgili kararlarıyla, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 21 şirkete, değişik tesisler ve süreler için çeşitli lisanslar verildi.

Bu kapsamda Gökakım Elektrik Üretim AŞ, Darıveren Enerji Elektrik Üretim AŞ, Şah Enerji Üretim Ltd. Şti, Akşar Enerji Elektrik San. Ve Tic. Ltd. Şti, Hidro Enerji Elektrik Üretim Sanayi AŞ, Pamuk Elektrik Üretim Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti, Generji Elektrik Üretim Ltd. Şti, IC İçtaş Elektrik Üretim AŞ, Agen Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ, İftelan Elektrik Üretim AŞ, Bağcı Elektrik Üretim AŞ, İn-Altı Termal Turizm Sağlık Tekstil Gıda ve Temizlik Maddeleri San. ve Tic. Ltd. Şti, Mersan Enerji Üretim Endüstri San. ve Tic. Ltd. Şti, Değirmenyanı Enerji Üretim ve Ticaret AŞ ve Kanyon Yenilenebilir Enerji Üretim Ticaret AŞ çeşitli süreler için üretim lisansı, Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil Sanayi AŞ ile Teksmak Makina Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti otoprodüktör lisansı, Doğuş Enerji Toptan Elektrik Ticaret AŞ, Danske Commodities Turkey Enerji Ticaret AŞ, Bosphorus Gaz Corporation AŞ ve Ecesen Elektrik Enerjisi Toptan Satış Ltd. Şti ise toptan satış lisansı aldı.

Yeşil Mavi Elektrik Üretim Ltd. Şti, Niksar Enerji Üretim Ltd. Şti, Damlapınar Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ ile Yaşam Enerji Elektrik Üretim Pazarlama Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin ise belirli tesislere ilişkin üretim lisansları sona erdirildi.

Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Energist Gaz AŞ'ye de 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren 10 yıllık doğalgaz toptan satış lisansı verildi.

Petrol lisansları

Parkoil Petrol Ürünleri Taşımacılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Ozan Enerji LPG Akaryakıt Dağıtım ve Nakliye Ticaret AŞ, Samanyolu Enerji Nakliyat Petrol ve Sanayi Ticaret Ltd. Şti, Molaver Akaryakıt Dağıtım Taşımacılık İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Cv Yapı İnşaat Petrol Nakliye Hafriyat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ve Pars Petrol Madeni Yağlar İthalat İhracat Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde dağıtıcı lisansı, Askar Akaryakıt Dağıtım ve Pazarlama Ltd. Şti, Bake İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Ltd. Şti. ihrakiye teslimi lisansı Golteks Petrol ve Kimya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ile Akoni Kimya İnşaat Petrol Ürünleri Üretim Pazarlama Ticaret ve Sanayi AŞ ise madeni yağ lisansı aldı.

Kurul, aynı yönetmelik hükümleri kapsamında Aves Depoculuk ve Antrepoculuk Hizmetleri AŞ'nin depolama lisansının, Garanti Beziryağı Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ise madeni yağ lisansının sona erdirilmesine karar verdi.

Sıvılaştırılmış Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ise Kaleli Bestgaz İnşaat Nakliye Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye LPG dağıtıcı lisansı verilmesi kararlaştırıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.